• MAŠINSKA ŠKOLA PANČEVO: Sedam decenija uspešnog rada (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mašinska škola „Pančevo“ je u ponedeljak, 7. novembra, u dvorani Kulturnog centra Pančevo obeležila jubilej – 70 godina postojanja. Ovim povodom održana je svečana akademija i izložba radova profesora i učenika Mašinske škole Pančevo. 

    – Mislim da je broj sedamdeset velika stvar. Mašinska škola je uvek bila okrenuta potrebama privrede i ponosni smo što smo nastavili tu tradiciju i što i posle 70 godina imamo šta da pokažemo i da se time ponosimo, rekao je direktor škole mr Milorad Ilić. 

    On je naglasio da je Mašinska škola jedinstvena po tome što ima sopstvene projekte na kojima rade i u učenici. 

     Mi smo koncipirali jedan pristup dualnom obrazovanju, da se uči na projektima u našoj školi. Naši učenici se već nalaze na internacionalnom tržištu, rade i prodaju svoje modele i zarađuju, rekao je direktor. 

     

    O Mašinskoj školi i jubileju govorila je gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić. Ona je istakla da je Grad prepoznao misiju ove škole da bude najbolja, i da će truditi da pomogne da u toj misiji i svom radu istraju. 

    Danas se ime Mašinske škole Pančevo u Ministarstvu prosvete spominje sa velikim uvažavanjem. Koncept projektnog obrazovanja ušao je nacionalni model dualnog i preduzetničkog obrazovanja, kao jedan primer na koje će se sve ostale škole danas moći da se ugledaju i moći da ga primene u svojoj sredini, rekao je specijalni savetnik ministra prosvete Miloš Blagojević. 

     

    Nakon svečanog uvoda, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa projektnim aktivnostima Mašinske škole i profesorima koji se ovim segmentom bave. Svoj rad predstavili su profesori Dragana Vasović, diplomirani inženjer mašinstva i Vladimir Božičković diplomirani vazduhoplovni inženjer. Dragana Vasović je ovom prilikom dobila i posebno priznanje za profesora godine. 

    U programu su takođe učestvovali i učenici koji su zanimljivim skečom predstavili biciklfon. U prezentovanju im je pomogao i profesor i novinar Zoran Stanižan, koji je uradio i video intervju sa jednim od bivših učenika, koji trenutno živi u Americi i uspešno se bavi kompjuterskim konstruisanjem. 

     

    Svečanost je posebno obojio nastup Pančevačkog srpskog crkveno pevačkog društva i mini koncert profesora škole, sa kojima je nastupao i direktor mr Milorad Ilić, kao i mališani iz hora Vokal Kids. 

    Mašinska škola „Pančevo“ je u ponedeljak, 7. novembra, u dvorani Kulturnog centra Pančevo obeležila jubilej – 70 godina postojanja. Ovim povodom održana je svečana akademija i izložba radova profesora i učenika Mašinske škole Pančevo. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]