Foto: privatna arhiva
Društvo

Maštovite skulpture zubnog tehničara iz Starčeva (FOTO)

Pančevo, Uto, 01/01/2019 - 08:13
Mirjana Marić


Dvadesetsedmogodišnji Đorđe Veselinović, zubni tehničar iz Starčeva je pre samo nekoliko meseci otkrio je svoj veličanstveni talenat.

U želji da se zasladi i osveži lubenicom došao je na ideju da napravi figuru. Izrezao je tako da je lubenica dobila usta i svoje zube. Nakon toga nastavio je da pokušava na drugim predmetima i svaki put bi napravio jedno malo umetničko delo.

– U sušini se svaki rad svodi na moju struku i gledam da napravim zube, ali da ih nekako ulepšam. Veći predmet je možda i lakše napraviti jer su ti detalji koje pravim u originalnoj veličini veoma mali. Nikad nisam pomislio za sebe da sam umetnik, čak mislim da svako može ovo da napravi samo ako ima strpljenja – rekao je Đorđe.

Foto: privatna arhiva
veselinovic_8.jpg

 

Njegov rad postao je vidljiv nakon spektakularne figure koju je napravio od snega.

– Komšiluk me je prvo jako čudno gledao ali kako su dani odmicali i kako je sve to dobijalo neki smisao i izgled onda su se oduševljavali. Svi prolaznici su zastajali da pogledaju i da se slikaju, čak i vozači Bexa i Aksa su valjda perifernim vidom tražeći željenu adresu videli tu skulpturu i vraćali se u rikverc i slikali. Iskreno i ja sam se oduševio time jer nisam očekivao da će baš tako izgledati. Da sam znao da će biti hit napravio bih bolje – kaže talentovani momak.

Foto: privatna arhiva
v.png

Skulpturre nastaju uglavnom noću kada je najviše inspirisan. Kaže da se svaki rad svodi na zube koje on obogaćuje nekim detaljima, a sve to izvodi nožićima i sklapelima koji se inače koriste u stomatologiji.

Đorđe Veselinović je pre četiri godine odlučio da se bavi zubnom tehnikom i tome se maksimalno posvetio.

– Trudim se da učim i da budem što bolji u toj profesiji. Želeo bih da upišem i stomatologiju, pa ako mi se bude pružila prilika možda ću i ostvariti i taj san – istakao je Đorđe. Za sada je ovaj mladi talentovani momak u potrazi za zasposlenjem.

Foto: privatna arhiva
v2.jpg

 
MarketingNajnovije vesti