• IN MEMORIAM: dr Vesna Blažić Manojlović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drugog aprila Pančevci su se dostojanstveno oprostili od doktorke Vesne Blažić Manojlović, lekara, divnog čoveka i humaniste. Osim porodice, najbližih prijatelja ispratile su je sestre i kolege sa posla koje su je poštovale. Posebno dirljivo je bilo prisustvo njenih pacijenata, kojima je i sama teško bolesna posvećivala puno pažnje i podrške, praktično do svog poslednjeg daha. Dr Vesna je imala onaj izuzetan dar koji se samo od Boga dobija da leči svojom dobrotom i znanjem celog čoveka. Da, znala je Hipokratov zavet da samo čovek čoveka leči!

    Dr Vesna je rođena u Kruševcu 5.januara 1959.godine, pred Božić kada se rađaju ljudi puni ljubavi prema bližnjima i spremni da se žrtvuju za druge. U Kruševcu je završila osnovnu školu i oGimnaziju, a medicinski fakultet u Beogradu. Bila je izvanredan đak i student. Ostala je, čitav život, privržena svom rodnom, carskom gradu i odana prijateljima iz detinjstva i mladosti. Iz Kruševca je ponela temelj ličnosti dostojan porekla koje je teklo njenim venama. Tiha, krotka, nežna ali čvrsta, obaveze je prihvatala sa mirom kao svoje poslušanje. Imala je gospodsko držanje, ponosna ali nikad gorda, prava dama u svim životnim okolnostima.

    Njenim dolaskom u naš grad 1982. godine Pančevci su dobili odličnog lekara čije ime će biti, sigurno, zlatnim slovima upisano među najveće pančevačke doktore. Radila je u mnogim selima u okolini grada. Usavršavala se u struci i obavila specijalizaciju iz Opšte medicine i prešla u Dom zdravlja i onkološki dispanzer. Tu je zajedno sa dr Brankom Stojanov i obučenim onkološkim sestrama Jasminom Mladenović i Slavicom Pandurov razvijala, Pančevu preko potrebnu onkološku službu. Praktično je  svojim radom Onkologiju u Pančevu podigla na visok nivo. Obavila je i subspecijalizaciju iz Onkologije.

    Ceo radni vek je radila na usavršavanju i praćenju najnovijih dostignuća nauke u lečenju onkoloških pacijenata, a sve u cilju da što više pomogne ljudima u Pančevu i okolini. Stručno se usavršavala kroz učešće na mnogim skupovima u zemlji i svetu. Bila je uvažavana, a njen rad vrhunski vrednovan od kolega u stručnim i naučnim krugovima i od profesora sa Instituta za onkologiju i  radiologiju iz Beograda i Novog Sada. Bila je član Srpskog lekarskog društva.

    Koliko je bila voljena među prijateljima govore i stihovi njoj posvećeni „Doktoresa ko Kontesa“. Pančevci se od doktorke Vesne opraštaju tužna srca ali i ponosni što nas je prihvatila za sugrađane i prijatelje. Divna devojka sa Rasine ponosna, topla, ljupka, nežna a čvrsta kao crkva Lazarica je došla u Pančevo i zavolela grad. Zavolela je Pančevce i ceo svoj radni vek, snagu i volju je dala boreći se za naše zdravlje i živote. Večna joj slava i hvala!

     

    Drugog aprila Pančevci su se dostojanstveno oprostili od doktorke Vesne Blažić Manojlović, lekara, divnog čoveka i humaniste.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]