Društvo

Meštani Banatskog Novog Sela grade porodičnu kuću samohranoj majci i potrebna im je pomoć

Izvor: 
Gordana Bušin 013info Ned, 23/07/2017 - 11:02

Članovi Narodnog orkestra i fanfare „Tineretu“ iz Banatskog Novog Sela početkom ove godine došli su na ideju da izgrade kuću porodici svojih članova – Maria i Jonela Krajnjana. Njihova strara kuća se urušila i oni sada žive u jednoj sobi (oko 12 kvadratnih metara) bez kupatila. Porodicu Krajnjan čine nezaposlena udovica Petronela (47) i njena tri sina: Jonel (17), Mario (14) i Jonuc (24).

Sve je počelo od dogovaranja na viber-u, da bi ubrzo preraslo u ozbiljan poduhvat u koji se uključio veliki broj ljudi iz sela i inostranstva. Kako bi sve bilo regularno, registrovano je humanitarno udruženje “Feniks” sa ciljem da prikupi novac za izgradnju kuće pomenutoj porodici.

Krenuli su od temelja i stigli su do krova. Međutim, iako nije ostalo još puno posla do završetka radova, ponestalo je sredstava. Ono što je najpotrebnije u ovom trenutku su crep, stolarija, materijal za malterisanje i za uređenje unutrašnjosti kuće. Da bi izgradnja mogla biti nastavljena, humanitarno udruženje “Feniks” poziva zainteresovane darodavce da pomognu kako bi kuća do zime bila useljiva.

Uplate se mogu izvršiti na broj računa Vojvođanske banke:

355-3200560296-40

Svrha uplate: Pomoć porodici Krajnjan

Primalac: Humanitarno udruženje Feniks

 

Pre početka radova kuća je izgledala ovako:

Foto: Marinel Dimitrijev
kuca_stara.jpg

 

A sada kuća izgleda ovako:

 

Foto: Žanijel Šublja
kuca_sada.jpg


Marketing

Najnovije vesti