• Ministar Srđan Verbić pred ostavkom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić izjavio je danas, u petak, 6. maja, da je je Vlada na današnjoj sednici većinom glasova poništila konkurs za naučnoistraživačke projekte, uz napomenu da ostaje na snazi privremeno finansiranje projekata.

    Kako se navodi na sajtu Vlade Srbije, Verbić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, istakao da je potrebno da se ta odluka potvrdi u parlamentu, kada bude formirana Skupština Srbije, tako da naučnici ne treba da strahuju za svoje prihode do sledećeg konkursa.

    On je naglasio da se, na osnovu odluke Vlade, produžava privremeno finansiranje projekata, i najavio da će već u ponedeljak, 9. maja, biti održan sastanak sa predstavnicima svih relevantnih institucija povodom raspisivanja novog konkursa.

    Ministar je rekao da preuzima odgovornost za neuspeh konkursa, dodavši da će ponuditi ostavku premijeru, kao moralni čin, ukoliko je to izvodljivo s obzirom na to da je Vlada u tehničkom mandatu.

    Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić izjavio je danas, u petak, 6. maja, da je je Vlada na današnjoj sednici većinom glasova poništila konkurs za naučnoistraživačke projekte, uz napomenu da ostaje na snazi privremeno finansiranje projekata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo