• Mladi Pančevci sa seksom na ti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Lokalni tim Pančevo Unije srednjoškolaca Srbije je u okviru trećeg dana projekta “Sa seksom na ti” 29. aprila 2021. godine u dvorani Apolo  održao kviz po  istoimenoj temi.

     Kviz je okupio sve pančevačke srednje škole, od kojih je svaka imala svoja dva predstavnika koja su se nadmetala u znanju na temu seksualnog obrazovanja. Učesnici su se za kviz pripremali uz pomoć brošure koju je lokalni tim Pančevo Unije srednjoškolaca Srbije pripremio sa Medicinskom školom “Stevica Jovanović”.

    Učesnici su se pored fer  i viteškog nadmetanja veoma dobro zabavili, nasmejali i prikazali su veliko znanje i zainteresovanost o sadržajima vezanim za seksualno obrazovanje.

    Na kraju takmičenja prvo mesto je osvojio tim baletske škole “Dimitrije Parlić”, drugo mesto je osvojio tim gimnazije “Uroš Predić”, a treće mesto osvojio je tim muzičke škole “Jovan Bandur”. Pobednicima su dodeljene simbolične nagrade, dok su ostalim učesnicima uručene zahvalnice za učesće u takmičenju.

    Voditelji kviza bili su Vuk Golubović i Dunja Stanojković, predsednici učeničkih parlamenata ekonomske škole i gimnazije, dok su supervizorke na kvizu bile Marija Dimković i Aleksandra Samardžić, predsednice učeničkih parlamenata medicinske i tehničko-hemijske škole.

    Tokom jučerašnjeg dana, odnosno 28. aprila, takođe u dvorani Apolo, održane su dve panel diskusije po temi “Seks-rizik ili užitak” i “Seks≠ljubav”. Na prvoj panel diskusiji učesnici su bili: profesorka medicinske škole dr Bojana Popović, Nikola Brkljač ispred udruženja Kompas i 2 učenika srednje medicinske škole. Na drugoj panel diskusiji učesnici su bili: članovi Kompasa i članica lokalnog tima Pančevo Unije srednjoškolaca Srbije Srna Marković.

    Tokom trajanja i u pauzi između dve panel diskusije članovi udruženja Kompas su  na svom štandu priredili zanimljive igre za posetioce i zainteresovanima su podelili prezrevative.

    Na obe panel diskusije prisustvovali su  učenici pančevačkih srednjih škola, koji su u potpunosti ispoštovali mere zaštite usled pandemije korona virusom.

    Događaji su se održali u dvorani “Apolo”, lokalni tim Pančevo Unije srednjoškolaca Srbije se zahvaljuje Domu omladine koji je obezbedio prostor za događaje.

     

    Projekat “Sa seksom na ti “ ima je za cilj da otvoreno, bez uvijanja razgovara o temi seksa koja je veoma važna za mlade 21. veka, te tako i podstakne srednjoškolce da se edukuju i obrazuju na ovu  temu kroz interaktivan i zanimljiv način.

     

    Lokalni tim Pančevo Unije srednjoškolaca Srbije je u okviru trećeg dana projekta “Sa seksom na ti” 29. aprila 2021. godine u dvorani Apolo  održao kviz po  istoimenoj temi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo