• Na Republičkom takmičenju talentovanih učenika, 16 nagrađenih Pančevaca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Republičko takmičenje talentovanih učenika (OŠ) održano je u subotu, 28. maja, u Zemunu. Ove godine, 16 polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva je osvojilo nagrade.

    Najviše je bilo nagrađenih mladih istoričara. Alekandar Jevtović, Natalija Cvetkovski, Sandra Ilić i Tamara Blanuša osvojili su 1. mesto, dok je Dušan Milojević osvojio 3. mesto. Njihovi mentori su Nikola Koneski i Ilija Tepšić.

    Odmah za njima idu mladi geografi. Mihajlo Knežić i Emilija Čorugić osvojili su 2. mesto, a Uroš Tegeltija i Mila Milivojević osvojili su 3. mesto. Njihova mentorka je Biljana Krstin.

    Nagrade je u Pančevo donelo i troje mladih matematičara. Uroš Gašpar osvojio je 2. mesto, a Predrag Zlatanović i Lenka Gavrilović osvojili su 3. mesto. Njihova mentorka je Marija Mihajlov.

    Mladi fizičari osvojili su dve nagrade. Helena Grujoć osvojila je 2. mesto, a Stefan Anđelković 3. mesto. Njihovi mentori su Marija Popović i Dragoljub Cucić.

    Hana Tadić osvojila je 3. mesto iz srpskog jezika, a Dunja Kostić 2. mesto iz književnosti. Njihove mentorke su Marija Popović i Vanja Jekić.

    Pored polaznika Centra za talente iz Pančeva, na takmičenju iz istorije su učestvovali i polaznici Centra iz Kovačice. Anđela Bekić osvojila je 1. mesto, dok je Aleksandra Babinjec osvojila 3. mesto. Njihova mentorka je Zuzana Kutalek.

    Republičko takmičenje talentovanih učenika je državno takmičenje koje organizuje Sistem regionalnih centara za talente i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na ovom takmičenju učenici imaju priliku da, pored takmičenja u poznavanju gradiva (test), predstave svoje istraživačke radove na kojima su radili cele školske godine. Oblasti iz kojih učenici imaju prilike da odmere znanje su: istorija, geografija, informatika, fizika, matematika, hemija, biologija, engleski, tehnika i tehnologija, srpski jezik i književnost.

    Čestitamo svima na postignutom uspehu!

     

    Republičko takmičenje talentovanih učenika (OŠ) održano je u subotu, 28. maja, u Zemunu. Ove godine, 16 polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva je osvojilo nagrade.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]