Stvoreni uslovi da se konkuriše za 400 miliona dinara za Interno odeljenje bolnice

Nada da će rekonstrukcija Internog odeljenja biti gotova do kraja godine

Pančevo, Pet, 13/01/2017 - 15:56
Vladimir ĐokovićGradsko veće prihvatilo je memorandum o osnovama uređenje odnosa povodom rekonstrukcije Internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu. Gradonačelnik Saša Pavlov istakao je kako su usvajanjem ovog dokumenta stvoreni svi uslovi da Opšta bolnica aplicira kod pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja kako bi dobila 400 miliona dinara za rekonstrukciju Internog odeljenja.

“Zahvaljujem se republičkoj i pokrajinskoj Vladi koje su se na zajedničkoj sednici saglasile renoviranje pančevačke bolnice bude prioritet. Nadam se da će građani Pančeva do kraja ove godine imati uslove za lečenje u Internom odeljenju bolnice kakve zaslužuju” – istakao je Saša Pavlov.

Usvojenim memorandumom predviđeno je da se Zavod za javno zdravlje iz zgrade Internog gde se sada nalazi privremeno dok traje rekonstrukcija raseli na dve lokacije. Deo u prostor sadašnje Železničke ambulante gde će grad Pančevo finansirati neophodne radove, a drugim delom u prostor Očne bolnice koja je deo Opšte bolnice. Deo Doma zdravlja iz Železničke ambulante biće premeštena u objekat u prostor sadašnjeg Dermatovenerološkog odeljenja Opšte bolnice Pančevu u ulici Miloša Obrenovića, dok će Dermatovenerološko odeljenje biti preseljeno u upravnu zgradu Opšte bolnice u ulici Miloša Trebinjca.

Sva ova privremena izmeštanja biće sprovedena kada se steknu uslovi za rekonstrukciju Internog odeljenja Opšte bolnice.

Ako se do završetka rekonstrukcije ne steknu uslovi da se Zavod za javno zdravlje preseli u svoju novu zgradu u ulici Miloša Obrenovića biće vraćen u prostorije koje koristi.
MarketingNajnovije vesti