• Nagrada pančevačkom karikaturisti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na nedavno završenom 26. međunarodnom konkursu za karikaturu „Risto Pejatović“ Pančevac Nikola Dragaš osvojio je specijalnu nagradu žirija. U konkurenciji 114 radova 35 autora iz zemalja regiona, naš ilustrator pažnju žirija privukao je karikaturom na temu zaštite životinja. Obrazlažući odluku petočlanog žirija o dodeljivanju specijalne nagrade, predsednik Jakša Vlahović istakao je da „karikatura Nikole Dragaša na vedar i duhovit način ilustruje život i prikazuje našu nepresušnu potrebu za makar i prividom slobode“.

    Da dobra karikatura ostavlja trag u vremenu, zadržavajući aktuelnost i vrednost uprkos protoku vremena svedoči upravo i ova nagrađena karikatura, koja je, iako nastala pre dve godine za jedan festival, kako kaže njen autor, tek sada našla svoj put do publike.

    Karikaturisti Nikoli Dragašu ovo je sedmo učešće na Konkursu „Risto Pejatović“, koji se tradicionalno održava tokom Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ u crnogorskom gradiću Pljevlje.

     

    Na nedavno završenom 26. međunarodnom konkursu za karikaturu „Risto Pejatović“ Pančevac Nikola Dragaš osvojio je specijalnu nagradu žirija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]