• Nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima – „Talenti 2016“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Učenice i učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, u školskoj 2015/2016. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama. 

    Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je u sredu, 21. decembra u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji đaci u oblasti matematike, fizike, tehnike, jezika i književnosti, likovne, baletske i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima i mentorima.

    Nagrade su uručili potpredsednik  Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i njegovi saradnici i predsednica Odbora Skupštine Vojvodine za sport i omladinu Stojanka Lekić.

    Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević poručio je nagrađenim učenicima da njihov uspeh zaslužuju poštovanje,  jer vrhunski rezultati koje su ostvarili na takmičenjima u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta predstavljaju spoj talenta, marljivosti i istrajnosti samih učenika, posvećenosti njihovih mentora, kao i podrške roditelja.

    Želim da svi zajedno nastavite putem uspeha na koji ste tako suvereno zakoračili. I zbog vas samih i zbog celokupnog našeg društva koje na bolju budućnost može da računa samo ako je budu gradili telantovani, sposobni, vredni i istrajni, poručio je Milićević.

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poručio je najboljim učenicima da nastave sa svojim usavršavanjem,  da postave nove ciljeve koje će dostizati u budućnosti, i dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža podršku.

    Ove godine, osam darovitih učenika je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara darovitim učenicima, 65 učenika diploma s novčanim iznosima od po 26 hiljada dinara,  76 mentora diplome i 74 mentora novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, dva orkestra, jedan hor i jedna ekipa su dobili diplome i 157 učenika su dobili pohvale.

    Iz Pančeva su specijalne nagrade dobili Danica Zečević – nauka, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i mentor Boban Marinković, Marko Šušnjar – nauka, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i mentorka Nataša Čaluković. Za uspehe u oblasti matematike nagrađeni su Aleksa Konstantinov, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i mentorka Sonja Čukić, Mihajlo Simić OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i mentor Miomir Stanivuković, Tijana Jakšić, Gimnazija „Uroš Predić“ i mentor Milutin Kojić, Nikola Bulatović, Gimnazija „Uroš Predić“ i mentorka Velika Vučurović. Za oblast fizike nagrađena je Marta Bošnjak, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i mentorka Zorica Aleksić. Za istoriju Veselin Vračar, OŠ „Branko Radičević i mentor Đenđi Varga. Za srpski jezik i književnost nagrade su primili Sofija Filipov, Gimnazija „Uroš Predić“ i mentorka Aleksandra Mihajlović. Za uspehe u oblasti tehnike nagrađeni su Marija Dimitrijević, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i mentor Ilija Veselinović, Stefan Mihajlov, OŠ „Miroslav Mika Antić“ i mentor Mladen Stefanović, Vuk Golubović, OŠ „Dositej Obradović“ i mentor Miodrag Tasić, Nikola Rakonjac, OŠ „Miroslav Mika Antić i mentor Mladen Stefanović. Za ostvarene uspehe u oblasti muzike nagrađen je Đorđe Grba, MŠ „Jovan Bandur“ i mentorka Sanela Blagojević i za horove, orkestre i grupe Tamburaški orkestar „Neven“, MŠ „Jovan Bandur“ i mentor Mihajlo Jović

    Učenice i učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, u školskoj 2015/2016. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]