Vino u čaši Foto: pexels
Društvo

Nagrade za pančevačke vinare na Vinofestu

Izvor: 
013info Sub, 10/07/2021 - 12:57Proizvođači vina sa teritorije Pančeva osvojili su veliki broj nagrada na Vinofestu koji se održava u Vršcu. 

Kad su bela vina u pitanju, Podrum Ivanović-Radosavljević dobio je dve zlatne medalje - za Tamjaniku i Graševinu, srebrnu za Beli burgundac i bronzanu za Šardone, Podrum Mirković dve srebrne (rajnski rizling i Beli burgundac), Podrum Đojbašič iz Dolova srebrnu za Sovinjon blank, Vinarija Filipovski iz Jabuke srebrnu za Tamjaniku i priznanje za Šardone, a Udruženje vinara "Sveti Trifun" iz Dolova bronzanu  za Rizling.

U  kategoriji crvenih vina, Merlo i Merlo - kaberne frank Lončarević Vasić nagrađeni su zlatnom medaljom. Kaberne sovinjon Podruma Kolarić, Merlo Podruma Mirković, Kaberne sovinjon Vinarije Filipovski, Kaberne sovinjon i Merlo Srbislava Ćojbašića iz Dolova, dok su bronzane pripale Merlou Dragana Lončarevića, Kaberneu sovinjon Duleta Vemića,iz Udruženja "Sveti Trifun" i Domaćem crvenom i Kaberneu sovinjon iz istog udruženja.

Među desertnim/specijalnim vinima zlatna medalja pripala je Ružici Šmit za vino od malina, a priznanje Lajošu Šmitu za Kupinovo vino.
MarketingNajnovije vesti