Nagrade za Šta znaš o saobraćaju? Pančevo
Društvo

Nagrađeni najbolji na takmičenju u poznavanju saobraćaja

Pančevo, Pet, 07/10/2016 - 13:08
Mirjana Marić Veličković

U petak, 7. oktobra, holu Gradske uprave gradonačelnik Saša Pavlov dodelio je bicikle i prateću opremu učenicima osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva koji su osvojili medalje na okružnom školskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“. 

Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva nagradio je troje učenika koji su osvojili jedno od prva tri mesta na ovom takmičenju, koje je održano u Vršcu u maju mesecu ove godine. Nagrade su primili učenici OŠ Dositej Obradović iz Omoljice – Ana Živković za osvojeno treće mesto, Nevena Nedeljković i Vuk Golubović za osvojeno prvo mesto. 

Nagrade za Šta znaš o saobraćaju? Pančevo
img_8003.jpg

 

– Komitet za saobraćaj ima dosta aktivnosti i pokušava da animira sve škole, a pre svega osnovne, jer je populacija mlađe dece najugroženija u saobraćaju. Upravo će ta kategorija putem učenja da sačuva svoju bezbednost i neku godinu kasnije će postati uzorni učesnici, rekao je gradonačelnik i dodao: 

– Ovom prilikom čestitam učenicima i nastavniku na osvojenim medaljama. Još smo ponosniji što ovo nisu izdvojeni rezultati. Za sada se radi samo o jednoj školi OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice, ali bismo voleli da je to razuđenije, što znači da više škola bude posvećeno ovom pristupu. Mislim da će primer učenika OŠ „Dositelj Obradović” motivisati i druge škole. Svaka čast nastaviku Tasiću koji sa puno energije prenosi potrebno znanje i animira decu da osvajaju nagrade. 

Godinama unazad profesor tehničkog i informatičkog obrazovanja OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice, Miodrag Tasić, radi sa decom i vodi ih na takmičenja u oblasti saobraćaja. Do sada su postigli brojne rezultate, ne samo na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, već i na evropskim. 

– Ključ uspeha je entuzijazam i izuzetno mnogo rada. Stvarno je to potrebno da bi pobedili na republičkom takmičenju. Znate da u kategoriji ovog takmičenja učestvuje preko 200.000 učenika, a pobediti učenike iz Beograda ili nekog drugog većeg grada, pogotovo kada dolazite iz manjih sredina gde je i broj učenika za rad mnogo manji, to ogroman rezultat i zaslužuje svaku pažnju. Zahvalio bi se Gradu Pančevu što su prepoznali naše rezultate. Deca zaslužuju sve ovo, rekao je profesor Tasić.

Nagrade za Šta znaš o saobraćaju? Pančevo
img_8005.jpg

Nagrađeni učenici su rekli da se nisu nadali ovako vrednim nagradama i da su veoma zadovoljni svojim plasmanom na takmičenju. Marketing

Najnovije vesti