Najbolji studenti Panceva 2019
Društvo

Nagrađeni najbolji studenti Pančeva. Pogledajte ko su oni (FOTO)

Pančevo, Sre, 26/06/2019 - 17:29
Ivana Vlajovic


Grad Pančevo, u saradnji sa Regionalnim centrom za talente "Mihajlo Pupin", i ove godine, nastavio je tradiciju nagrađivanja najboljih pančevačkih studenata i studentkinja. Novčane nagrade u iznosu od po 30.000 dinara u ime Grada studentima, čiji je prosek ocena tokom osnovnih studija bio najmanje 9, dodelili su zamenik gradonačelnika Predrag Živković, većnica za obrazovanje Tanja Božić i većnik za kulturu i omladinu Nemanja Rotar.

Priznanja za celokupan rad tokom osnovnih studija, ovoga puta, primilo je 19 studenata koji su zadovoljili uslove konkursa, a najbolji među njima, sa prosečnom ocenom 10, Dušan Dragutinović, student je završne godine Matematičkog fakulteta u Beogradu.

Najbolji studenti Panceva 2019
svi.jpg

Na današnjoj svečanosti, upriličenoj u Gradskoj upravi, svim nagrađenima obratio se i Nemanja Rotar, većnik za kulturu i omladinu, poručujući da im jedino znanje niko ne može uzeti i da sve drugo može da devalvira, ali znanje nikada.

"Želim da, kad izađete odavde, proživite svoje živote punim plućima, da budete iznad onog proseka koji čini 99% ove planete, da budete osobeni, da negujete taj duh koji vas je ovde doveo i gde smo imali mogućnost da vas vidimo i da vam aplaudiramo. Nisu toliko bitni aplauzi, koliko je bitno da ostanete svoji, da ostanete časni i pošteni kroz život i da čuvate to znanje. Ako u tome uspete, izdigli ste se iznad oni 99% ljudi koji žive na ovoj planeti. Mislim da je to najveća vrednost", istakao je Rotar.

Da je sticanje znanja uz častan i pošten rad vrednost koju su ovi studenti već usvojili govori, ne samo činjenica da su tokom studija ostvarili izuzetne rezultate, već i njihova želja za daljim usavršavanjem i učenjem. Bilo da je upis master studija na univerzitetima u zemlji ili inostranstvu u pitanju, planovi većine nagrađenih su nastavak profesionalnog usavršavanja i učenja.

 

 
MarketingNajnovije vesti