• Najbolji hleb prave „Vredne ruke Banata“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju 1. oktobra, u Banatskom Novom Selu je po treći put održana manifestacija „Banatski hleb“ u organizaciji Udruženja žena „Novoseljanke iz Bantaskog Novog Sela.

    Prvo mesto u pravljenju najboljeg hleba osvojilo je udruženje „Vredne ruke Banata“ iz Vladimirovca, drugo mesto udruženje „Glogonjke“ iz Glogonja i treće Udruženje žena „Dolovke“ iz Dolova.

     

    Nagradu za nalepši štand pripalo je udruženju „Etno Art“ iz Ovče, drugo mesto udruženju „Vidovdan“ iz Banatskog Karađorđeva“ i treće udruženju „Banaćanka“ iz Toraka.

    Na manifestaciji je učestvovalo oko dvadeset udruženja iz Pančeva i okoline. U okviru manifestacije održan je i bogat kulturno-umetnički program. 

    Manifestaciju je ove godine finansijski podržao Grad Pančevo, Pokrajinska vlada i Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine.

    U nedelju 1. oktobra, održana je po treći put manifestacija „Banatski hleb“ u organizaciji Udruženja žena „Novoseljanke iz Bantaskog Novog Sela.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]