Foto: Katarina Kuzmanović
Član Gradskog veća Aleksandar Stevanović: Povlačimo cisterne

„Najnovije analize pokazale da je voda na Eko česmi u Glogonju ispravna”

Pančevo, Sre, 10/08/2016 - 15:24
Vladimir Đoković

PANČEVO, 10. avgust - Rezultati poslednjih analiza uzoraka vode za piće sa glogonjske Eko česme pokazali su da je voda ispravna za piće  - javio nam je tokom popodneva član Gradskog veća zadužen za komunalne delatnosti, Aleksandar Stevanović.

„Voda sa Eko česme u Glogonju je ispravna za piće, potvrdile su analize Zavoda za javno zdravlje koje su nam upravo stigle. Grad će povući cisternu sa pijaćom vodom iz Glogonja, a biće sklonjeno i upozorenje koje je JKP „Glogonj” postavio na eko česmu” – rekao nam je Aleksandar Stevanović oko 15 sati u sredu u telefonskom razgovoru.

Službeno obaveštenje JKP „Glogonj” da voda sa eko česme nije bezbedna za piće istaknuto je u utorak 9. avgusta. Kako je navedeno, voda nije bila ispravna zbog povećanog prisustva arsena i mangana.

Glogonj je eko česmu sa ispravnom vodom dobio početkom godine. Prethodno je zbog povećanog prisustva arsena voda iz seoskog vodovoda mesecima deklarisana kao nebezbedna za upotrebu. A Glogonjci su pili pančevačku vodu iz cisterni.Marketing

Najnovije vesti