Zoran Jovanović Mačak, fotoreporter
Društvo

Napadnut foto-reporter Pančevac Zoran Jovanović Mačak

Izvor: 
Novosti Sub, 25/05/2019 - 11:13

Foto-reporter "Večernjih novosti" Pančevac Zoran Jovanović Mačak napadnut je u petak oko 17 časova u Ulici Čarlija Čaplina u Beogradu, dok je bio na redovnom redakcijskom zadatku, objavile su Večernje novosti  Njega je Željko Požarac (46) prvo verbalno napao, izvređao ga, posle čega ga je pljunuo i šutnuo. Brzom reakcijom policije, napadač je priveden.

Srećom, Jovanović nije zadobio teže povrede, te nije tražio lekarsku pomoć. Kako nam je objasnio naš kolega, dok je slikao parkiralište u ovoj palilulskoj ulici, nepoznat čovek mu je prišao i počeo da galami.

- Dobio sam redakcijski zadatak da snimim rejon gde će biti proširene parking zone. Dok sam radio svoj posao, prišao mi je čovek i pitao šta slikam. Objasnio sam mu da je reč o ilustraciji za tekst o parkiranju, te da je ulica javni prostor na kojem je dozvoljeno slobodno fotografisanje, na šta je on burno reagovao. Vikao je, pominjao divlju gradnju, i pominjao ucenu. Ubrzo zatim, me je pljunuo, dok sam fotografisao prišao mi je s leđa i šutnuo me u zadnjicu pa u foto-aparat - objasnio nam je kolega. Posle toga je pretio da će zapaliti vozača Svetozara Miranovića i vozilo kojim su došli.

Policijska ekipa vrlo brzo je stigla na mesto događaja i uhapsila nasilnika. On je sproveden u policijsku stanicu Palilula. Predmet je prosleđen nadležnim organima.

 
MarketingNajnovije vesti