Novi zakonski model u najavi

Nasilnike će izbacivati iz stana

Izvor: 
Tanjug Sre, 05/08/2015 - 13:36
Ministar Stefanović je najavio novu sistematizaciju koja će omogućiti novu organizacionu celinu u kriminalističkoj policiji koja će se baviti sprecijalno nasiljem u porodici.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se u saradnji sa poverenicom za ravnopravnost radi na novom zakonskom modelu po kojem bi po ugledu na austrijski model nasilnik bio izbačen iz stana bez obzira na to ko je vlasnik.

"Onda žrtva makar ima mir i ne mora da razmišlja da li će nekoga da prijavi, jer posle nema gde da živi", rekao je Stefanović novinarima komentarišući poslednji slučaj nasilja u porodici izjavio je Stefanović za Tanjug.

Upitan da li je zadovoljan dogovorom i saradnjom sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici, Stefanović je rekao da je saradnja izuzetna podsećajući da je formiran tim koji preduzima sve mere na sprečavanju nasilja.

"Preduzimamo sve, odmah proveravamo lica, zadržavamo na razgovoru, uzimamo oružje...Radimo sve da ne dođe do najtežih posledica", rekao je Stefanović.

On je najavio novu sistematizaciju koja će omogućiti novu organizacionu celinu u kriminalističkoj policiji koja će se baviti sprecijalno nasiljem u porodici.

Ministar je takođe apelovao na sve žene da prijave nasilje "posle prvog, a ne posle desetog puta", i dodao da će MUP, tužilaštvo i država reagovati na te prijave.Marketing

Najnovije vesti