Gradsko veće

Nije favorizovna Srpska pravoslavna crkva!

Pančevo, Pon, 27/07/2015 - 17:59
Besplatan urbanistički plan za tradicionalne verske zajednice
Na predlog Nadzornog odbora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva” Gradsko veće je prihvatilo odluku kojom je tradicionalnim verskim zajednicama omogućeno da besplatno dobiju plansku i urabanističku dokumentaciju, dok će se pribavljanje saglasnosti i dozvola plaćati.

Direktor Direkcije Nenad Stanojević kaže da preduzeće na čijem je čelu na ovaj način dobija mogućnost da besplatno izradi urbanistički projekat za tradicionalne verske zajednice uz odobrenje Gradskog veća.

Nije istina da je favorizovna Srpska pravoslavna crkva, već ovu mogućnost imaju SPC, Rimokatolička crkva, Slovačka evengelistička crkva, Reformatska hrišćanska crkva i Evangelistička hrišćanska crkva, kao i Islamska i Jevrejska verska zajednica. Ko god da podnese zahteve, Gradsko veće može a i ne mora da ih oslobodi  plaćanje izrade urbanističkih projekata, koji iznosi oko 70 hiljda dinara. Ipak, prateću dokumentaciju za ovakav projekat moraće da plate i ti troškovi su daleko veći – objasnio je Stanojević.

On je zaključio da je ovo pozitivan gest lokalne samouprave, a ova odluka će se naći i pred odbornicima na sutrašnjoj sednici lokalnog parlamenta.

Gradsko veće je pored ove odluke usvojilo i izmene i dopune programa poslovanja JKP „Kombrest” iz Banatskog Brestovca.

N. K.
MarketingNajnovije vesti