• NIS: Ključni projekat treća faza modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    NIS u ovoj godini planira realizaciju investicija vrednih 25 milijardi dinara, a nastaviće i sa doprinosom unapređenju kvaliteta života građana u zajednicama u kojima posluje.

    Prema dokumentu „NIS u 2022. godini“ objavljenom na internet stranici te kompanije, najviše sredstava biće uloženo u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.

    „Glavni fokus biće na najperspektivnijim projektima u Srbiji, kao i na razvoju aktiva u inostranim koncesijama“, navodi NIS.

    Ključni projekat je treća faza modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu, odnosno nastavak aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom postrojenja katalitičkog krekinga (FC C) i izgradnjom postrojenja za proizvodnju ETBE (visokooktanske komponente benzina).

    Fokusi u toj Rafineriji biće rast obima prerade, proizvodnja biogoriva i realizacija projekata za povećanje energetske efikasnosti.

    NIS najavljuje i nastavak modernizacije maloprodajne mreže u Srbiji, a pored savremenih benzinskih stanica potrošačima će ponuditi i najmodernije usluge u oblasti prometa.

    Posebno se ističe razrada funkcionalnosti aplikacije Drive. Go putem koje je NIS, prvi u Srbiji, omogućio plaćanje za gorivo bez odlaska na platno mesto.

    U sferi energetike NIS naglašava planirano puštanje u rad termoelektrane-toplane u Pančevu, vredne oko 180 miliona evra, koja će doprineti i energetskoj stabilnosti Srbije.

    Posle potpisivanja strateškog partnerstva za HIP Petrohemiju NIS planira u 2022. godini sprovođenje tog ugovora što je iskorak u novu granu biznisa, gde se vide nove razvojne šanse, kao i novu ekspertiza.

    U fokusu NIS-a ostaju projekti za unapređenje zaštite životne sredine u koje je od 2009. godine uloženo oko 120 miliona evra, kao i digitalna transformacija kompanije gde je u portforli oko 120 projekata i inicijativa.

    Na polju doprinosa razvoju zajednice u 2022. prioriteti u oblasti društveno odgovornog poslovanja biće podrška mladima i unapređenje kvaliteta života građana Srbije.

    Navodi se da je u fokusu realizacija ekoloških projekata u vrednosti od 107,5 miliona evra u 12 partnerskih zajednica u Srbiji.

    „Sprovodeći zacrtane planove u 2022. godini, NIS će uprkos izazovnim okolnostima obezbediti dalji razvoj kompanije u korist akcionara, zaposlenih i šire društvene zajednice“, poručili su iz NIS-a.

    NIS u ovoj godini planira realizaciju investicija vrednih 25 milijardi dinara, a nastaviće i sa doprinosom unapređenju kvaliteta života građana u zajednicama u kojima posluje.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo