• Nova deponija puštena u probni rad

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Probni rad nove deponije na Dolovačkom putu započet je u sredu, 21. oktobra. U prvih šest kamiona koja su stigla na deponiju izmereno je 44 tona i 800 kilograma otpada.

    Probnom radu deponije prisustvovali su direktorka JKP-a „Higijena“ Milica Jovanović, rukovodilac sektora za upravljanje otpadom i zaštitu životne sredine JKP “Higijena“ Jovanka Dakić, šef radne jedinice „Iznošenje otpada“ Bojan Ilić, zaposleni u radnoj jedinici „Nova deponija“ i konsultantkinja kompanije IMG (preduzeće koje je posrednik donatora – Kraljevine Švedske) Vesna Petrović.

    Deponija će zvanično biti puštena u rad, u sredu, 28. oktobra 2015. u 11 časova. Projekat „Nove regionalne deponije u Pančevu“ podržan je od strane Švedske agencije za međunarodnu saradnju (SIDA) donacijom od 439.500 evra, dok je Grad Pančevo obezbedio 15 miliona dinara. Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, međunarodnom organizacijom International Management Group (IMG) i Opštinom Opovo.

    Početak rada prve faze nove deponije, sa mogućnošću proširenja deponije i dopune novim sadržajima u narednim godinama, Grad Pančevo svrstava u region sa savremenim načinom upravljanja otpadom i primenom EU standarda u oblasti zaštite životne sredine. Za izgradnju nove sanitarne deponije, Grad Pančevo je ukupno do sada izdvojio oko 3,5  miliona evra iz sopstvenih sredstava. Nova deponija je od izuzetne važnosti za zaštitu životne sredine i uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u regionu i Republici Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo