• Nova oprema stigla u pančevačku bolnicu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Oprema koju je Opšta bolnica Pančevo nabavila u okviru konkursa Pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja, sprovedenog u avgustu, stigla je ovih dana u bolnicu. Od ukupno 200 miliona dinara koliko je Pokrajina obezbedila za kupovinu medicinske opreme za sve ustanove čiji je ona osnivač, pančevačka bolnica dobila je 46 miliona dinara. Ipak, nakon rebalansa vojvođanskog budžeta iznos je umanjen za osam miliona. Za 38 miliona dinara kupljena je oprema za Operacioni blok i Rendgen službu.

    Kako smo saznali od dr Nebojše Tasića, direktora Opšte bolnice, nabavljena su dva operaciona stola, dva plafonska svetla, aparat za anesteziju, fiberbronhoskop, mobilni rendgen, aparat za pranje optičkih instrumenata za laparaskop i endoskop, a u toku je digitalizacija starog rendgen aparata.

     

     

    „Situacija u operacionom bloku je bila takoreći očajna jer su lekari radili sa opremom koja je stara i do četrdeset godina. Proletos smo dobili jedan sto, takođe od osnivača i njime su svi bili oduševljeni jer na takvu opremu nisu navikli. Na našim stolovima curi hiodraulično ulje, podmećemo predmete pod njih kako ne bi pali. Sada su uslovi za lečenje pacijenata značajno bolji, a bili bismo zadovoljni kada bismo nabavili još dva stola i svetla u sali, čime bismo kompletirali opremanje Operacionog bloka”, zaključio je Tasić.

    Zahvaljujući takozvanom Pak sistemu, čije je instaliranje u toku i Rengden služba će biti značajno unapređena. Ona će biti locirana na jednom mestu, i aparati će biti digitalizovani. Na taj način, prema rečima dr Nebojše Tasića, biće moguće svakom pacijentu priložiti snimak istoriji bolesti, a bolnica će moći da sarađuje sa ustanovom u Sremskoj Kamenici i vrši konsultacije sa njihovim stručnjacima.

    Od opreme koju je pančevačka bolnica kupila u ustanovu, zbog administrativnih problema, jedino još nije stigao mobilni rendgen, ali se očekuje da će i taj aparat uskoro početi da radi.

    I. Predić

     

    Oprema koju je Opšta bolnica Pančevo nabavila u okviru konkursa Pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja, sprovedenog u avgustu, stigla je ovih dana u bolnicu. Od ukupno 200 miliona dinara koliko je Pokrajina obezbedila za kupovinu medicinske opreme za sve ustanove čiji je ona osnivač, pančevačka bolnica dobila je 46 miliona dinara. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo