Foto: Srbijagas
Društvo

Nova šansa za razmatranje trase medjunarodnog gasovoda kroz Pančevo

Pančevo, Pet, 19/04/2019 - 14:39
Vladimir Đoković


Grad Pančevo oglasio je javni uvid u Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene magistralnog gasovoda granica Bugarske – granica Mađarske i Izveštaja o strateškoj procene uticaja ovog budućeg gasovoda na životnu sredinu. Uvid u dokumenta je omogućen do 26. aprila u zgradi gradske uprave Pančeva, kao i na internet stranici Ministarstv građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Primedbe na ova strateška dokumenta moguće je dostaviti u pisanoj formi u toku trajanja javnog uvida, a javna prezentacija planskog dokumenta biće održana 19. aprila u zgradi Skupštine AP Vojvodine, dok je javna sednica komisije za javni uvid zakazana za 6. maj.

Na javnoj sednici komisije svi koji su podneli primedbe biće u prilici da ih javno obrazlože.

Dopuna plana odnosi se na ukidanja ranije planirane deonice magistralnog gasovoda od Gospođinaca ka Bačkom bregu, kao i odvojak ka Republici Hrvatskoj, kao i na definisanje novih 99 kilometara koridora magistralnog gasovoda sa elementima detaljne regulacije od kojih je kod Pančeva 7 kilometara sa novom mernom stanicom, sa priključkom na transportni sistema JP “Srbijagas”.
MarketingNajnovije vesti