Društvo

NOVI TERMINI POLASKA PANČEVAČKOG KATAMARANA: Sledeće godine redovno prema Beloj Steni?

Pančevo, Sre, 30/08/2017 - 13:31
Aleksandar Stojković

Direktor Turističke organizacije Pančevo, Nikola Stoiković danas je najavio da će gradski katamaran „Panuka" svoje promotivne polaske obavljati u novim terminima od 16.17 i 18 sati. Stoiković je takođe najavio i da će ovo plovilo najverovatnije sledeće godine vršiti redovan prevoz prema omilljnom kupalištu Pančevaca - Beloj Steni. 

- Dobili smo licence za prevoz putnika u privredne svrhe. Preregistrovaćemo katamaran, tako da ćemo moći da prevozimo više od 12 putnika. Nadamo se dužim rutama - do Bele Stene, Beograda, ali to ćemo znati početkom iduće sezone, rekao je Nikola Stoiković.

Polasci katamarana pomereni su zbog toga što je dan sve kraći, a ovo plovilo ne može da plovi po mraku i sumraku kao i po jakom vetru i kiši.

Stoilković je napomenuo i da se sa gradom radi projekat izmene i korekcije pontona na koji će pristajati katamaran. 

Od maja, od kada je katamaran predat TOP-u na korišćenje, ovim plovilom je besplatno prevezeno 2500 putnika, od toga preko 200 iz inostranstva.

- Bili su to putnici iz Kanade, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Češke i Crne Gore, naglasio je Stoiković.

Prema rečima direktora TOP-a, planirano je da sezona traje do kraja septembra, ali je moguće, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, da se promotivne vožnje nastave i tokom oktobra.

Sledeće godine, vožnje „Panukom" trebalo bi da počnu od 1. maja.

 Marketing

Najnovije vesti