Foto: pexels
Društvo

Novih 50 miliona dinara za investicije u pokrajinskim školama. Novac i za dve škole u južnom Banatu

Pančevo, Pon, 21/10/2019 - 00:30
Ivana Vlajovic

Rebalansom pokrajinskog budžeta, 50 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, aopšteno je iz Pokrajinske vlade. Putem ovog konkursa, ukupno 17 ustanova, 12 osnovnih i pet srednjih škola, dobilo je sredstva a među njima su i dve osnovne škole sa teritorije Južnobanatskog okruga.

Za Osnovnu školu „Marko Stojanović“ u belocrkvanskom naselju Vračev Gaj odvojeno je četiri i po miliona dinara, dok je gudurička Osnovna škola „Moša Pijade“ dobila dva miliona dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš pozvao je sve direktore ustanova da nastave s konkurisanjem, kako bi Pokrajinska vlada svim vaspitno-obrazovnim ustanovama mogla da obezbedi odgovarajuću infrastrukturu po standardima koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja.

Pomenutim sredstvima vaspitno-obrazovne ustanove, između ostalog, menjaće stolariju, sanirati krovnu konstrukciju i zameniti krovne pokrivače, te energetski sanirati objekte, a zatim će sanirati sanitarne čvorove i elektroenergetske instalacije, kao i instalacije za zagrevanje objekata.


MarketingNajnovije vesti