Društvo

NOVU ULTRAZVUČNI APARAT NA DEČJEM ODELJENJU: Lekari neće više morati da nose bebe u drugu zgradu radi pregleda

Pančevo, Sre, 28/12/2016 - 14:28
Aleksandar Stojković

Na Dečje odeljenje pančevačke bolnice stigao je novi ultrazvučni aparat.

- Aparat je već smešten na odeljenje i danas smo počeli sa instrukcijama za rad. Mi godišnje obavljamo od 2500 do 4500 pregleda. S obzirom na to da je aparat koji smo koristili star više od 25 godina i da za njega delova nema, ovaj aparat jako puno znači. Na njemu mogu da se radi i pregledi centralnog nervnog sistema i srca, dakle ono što nismo mogli da radimo na ovom odeljenju nego smo to delili sa internistima i radiolozima. Sad ćemo sve to moći da radimo na ovom odeljenju i nećemo morati bebe da nosimo u drugu zgradu radi ultrazvučnog pregleda, rekao nam je dr Slobodan Prodanović pomoćnik direktora Opšte bolnice Pančevo i načelnik Dečjeg odeljenja.

Aparat je nov i sredstva za njegovu nabavku obezbedila je AP Vojvodina.

Posle dužeg vremena dobijamo nešto što nije donacija dobrih ljudi, privrednika. Nego se država setila nas pa smo dobili.

Dr Prodanović je rekao i da ovo odeljenje ima dovoljno stručnjaka koji će moći da rukuju ovim aparatom. Ultrazvučni aparat je potpuno nov i potrebno je neko vreme da se lekari obuče, ali po rečima načelnika, očekuje se da on počne da se koristi već u januaru, nakon praznika.

Dečje odeljenje pančevačke bolnice takođe ima potrebe i za infuzionim pumpama i aspiratorima, a po rečima dr Prodanovića nabavka ultrazvučnog aparata je u ovom trenutku bila najpreča.Marketing

Najnovije vesti