• Obeleženi slava i Dan 72. brigade za specijalne operacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvadesetsedmi januar se obeležava u znak sećanja na prvu uspešnu borbenu akciju elitnih vojnih specijalaca.

    U kasarni „Rastko Nemanjić” u Pančevu održana je svečanost povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije, koji se obeležava 27. januara u spomen na prvi uspešno realizovan borbeni zadatak ove jedinice, saopštila je Vojska Srbije.

    Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije su obeležili i Savindan — krsnu slavu jedinice.

    Pred svečanim strojem pripadnika brigade, uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci u spomen-sobi ove jedinice. Ovo je bila prilika da se još jednom istakne vrhunska obučenost, visok moral i profesionalizam pripadnika brigade u realizaciji svih zadataka, čime opravdali status jedne od elitnih jedinica naše vojske.

    Svečanosti i slavi su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, raniji komandanti brigade, predstavnici jedinica Vojske Srbije, SPC, organa lokalne samouprave, MUP-a, udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

    Dvadesetsedmi januar se obeležava u znak sećanja na prvu uspešnu borbenu akciju elitnih vojnih specijalaca.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]