• Od Grada Pančeva zlatnik za Unu, prvu bebu rođenu u 2022.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović darivao je danas prvu bebu rođenu u našem gradu u 2022. godini.

    Stevanović je zajedno sa većnikom zaduženim za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenkom Čučkovićem posetio porodilište kako bi prvoj bebi rođenoj ove godine u Pančevu uručio poklon zlatnik.

    Prva beba rođena u Pančevu u 2022. godini je devojčica Una, a na svet je došla 1. januara u 21.15 u porodilištu Opšte bolnice Pančevo. Na svet ju je donela porođajna ekipa dr A. Popović i dr J. Lukić Flora, babice A. Mate i  A. Devetak, pedijatrijske sestre N. Živanov i M. Mitić.

    Tradicionalni poklon Grada Pančeva za prvorođenu bebu u godini – zlatnik uručen je majci Ani Mitrović iz Banatskog Karlovca.

    I ove godine gradonačelnik će u ime Pančeva sa 50.000 dinara darivati i prvu bebu sa teritorije našeg Grada, dečaka teškog 3.500 grama i dugačkog 51 cm. Njega je na svet 2. januara u 2.05 sati donela Marina Čikoš iz Dolova.

    Gradonačelnik Pančeva je, ističući da je ovo lep povod za posetu porodilištu u Pančevu, rekao da Grad tradicionalno godinama za prvorođenu bebu u porodilištu u Pančevu dodeljuje dukat uz sve ostale mere u okviru programa za sprovođenje populacione politike, saopšteno je na sajtu Grada.

    „Uručujemo 20.000 dinara za svaku novorođenu bebu u Pančevu, plus bebi paket u vrednosti od 5.000 dinara. I ove godine, kao i prethodne dve, imamo zanimljivost da prvorođena beba u Pančevu nije s teritorije našeg grada. To nas naravno ne sprečava da ovu lepu tradiciju održavamo. Dukat je danas uručen majci čije je prebivalište u opštini Alibunar. Kao i prethodnih godina, mi ćemo i majci prvorođene bebe s prebivalištem na teritoriji Pančeva isplatiti 50.000 dinara kao poklon za radost koju je donela pre svega sebi i svojoj porodici, ali i svima nama u Pančevu. Grad Pančevo će nastaviti da u kontinuitetu održava sve mere koje su aktuelne i poslednjih nekoliko godina, a u vezi sa populacionom politikom. Tu pre svega mislim na podršku za vantelesnu oplodnju. Kao i prethodnih godina, i budžetom za 2022. godinu opredelili smo određeni iznos sredstava za finansiranje pokušaja vantelesne oplodnje. Nastavićemo da podržavamo i roditelje s trojkama i četvorkama i dalje s određenim finansijskim sredstvima, ali ćemo svakako da slušamo naše sugrađane. Sve dobre i plemenite ideje ćemo implementirati u budućnosti u naš rad kako bismo ispratili sve ono što radi država i kako bismo i mi sa lokalnog nivoa uspeli da damo naš doprinos u populacionoj politici Republike Srbije“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

    U pančevačkom porodilištu tokom 2021. godine rođene su 1.492 bebe.

     

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović darivao je danas prvu bebu rođenu u našem gradu u 2022. godini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo