Dimitrija Tucovica
Društvo

Od Pokrajine Pančevu novac za rekonstrukciju Ulice Dimitrija Tucovića

Izvor: 
013info Pet, 31/01/2020 - 17:48

Uprava za kapitalna ulaganja opredelila je 150 miliona dinara gradu Pančevu za projekat rekonstrukcije Ulice Dimitrija Tucoviča u Pančevu, a danas su u Pokrajinskoj vladi dodeljeni ugovori predstavnicima lokalnih samouprava, pa i našeg grada.

Dužina ulice je 1.255 metara, radi se potez od Ulice Moše Pijade do Knićaninove ulice. Ugovor predviđa dvogodišnje finansiranje.

U prvoj etapi, ove godine, će se izvoditi radovi na prvoj deonici ulice od Moše Pijade do ulice Mihajla Pupina (785m) i to finansira Uprava, a u drugoj godini na deonici od Mihajla Pupina do Knićaninove ulice (470m) gde je Grad predvideo sufinansiranje od 50%.

Ukupna vrednost investicije procenjena je na oko 220 miliona dinara.

Gradonačelnik Saša Pavlov rekao je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za grad i građane Pančeva jer predstavlja unapređenje saobraćajne infrastrukture, što je važno i za dalji ekonomski razvoj Pančeva:

– Kao prvo, kroz rekonstrukciju saobraćajnice na ovaj način obezbeđujemo bezbedno odvijanje kolskog, pešačkog, biciklističkog saobraćaja i javnog prevoza, u ulici koja se nalazi u zoni osnovne škole i koja vodi ka Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu, a kao drugo, obezbeđujemo prateću infrastrukturu, posebno mogućnost odvođenja atmosferskih voda u ulici i ulicama koje gravitiraju ka ulici Dimitrija Tucovića. Radovi su na kompletnoj infrastrukturi ulice: kišni kolektor od Moše Pijade do Mihajla Pupina, pošto od Mihajla Pupina do Knićaninove postoji od 1998. godine, kompletna kišna kanalizacija, rekonstrukcija priključaka fekalne kanalizacije, vodovod je urađen. Zatim, javno osvetljenje cele ulice, niskonaponski razvod u saradnji sa Elektrodistirbucijom, kolovoz, kolski prilazi, trotoari, biciklistička staza, parkinzi, saobraćajna signalizacija. Direktnu korist će imati između 800 – 900 domaćinstava i poslovni subjekti u predmetnoj ulici, oko 2500 zaposlenih u preduzećima u ulici i Sevrnoj industrijskoj zoni, učenici i zaposleni u OŠ “Vasa Živković”, gosti hotela, korisnici usluga MZ “Gornji grad”, posetioci Preobraženjske crkve, a indirektno svi građani i poslovni subjekti u Pančevu – istakao je Pavlov.

 

 

 


MarketingNajnovije vesti