Foto: Mirjana Marić Veličković
Donacija Vlade Japana JKP „Omoljica"

Od Vlade Japana 86 209 evra za kupovinu kamiona smećara, kontejnera i kanti za đubre

Pančevo, Čet, 03/03/2016 - 16:27
Jelena Katana

Pančevo, Omoljica - Svečana primopredaja japanske donacije Javnom komunalnom preduzeću „Omoljica" obavljena je u četvrtak, 03. marta, u Mesnoj zajednici Omolljica. 

Vlada Japana je, za JKP „Omoljica“,  donirala  86.209 evra za kupovinu kamiona smećara, kontejnera i kanti za đubre, kao podršku unapređenju životne sredine u okviru Projekata za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji.

Povodom ceremonijalne primopredaje za "Projekat opremanja Opštine Pančevo kamionom za odvođenje smeća i kontejnerima", prisutnima u Omoljici obratio se ambasador Japana u Srbiji, NJ. E. Đuići Takahara, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, i direktor JKP „Omoljica" Đura Topalović. 

Čuo sam da je JKP „Omoljica" imala problema sa nedozvoljenim bacanjem smeća i njegovim nagomilavanjem usled korišćenja traktora prilagođenih za skupljanje otpada i nedovoljnog broja kontejnera. Drago mi je što danas vidim lepo selo i uveren sam da su obezbeđeni kamion smećar i kontejneri značajno doprineli poboljšanju okoline - istakao je ambasador Japana u Srbiji, Đuići Takahara, i dodao - Očekujem da će ovim projektom već uspostavljeni dobri odnosi između Japana i Pančeva kao i prijateljske veze Japana i Srbije u budućnosti biti još jači. 

 

Foto: Mirjana Marić Veličković
japanac_kamion.jpg

 

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković, ovom prilikom je podsetila i na to da je Vlada Japana, u proteklih 15 godina izdvojila više od 480 miliona evra, u svrhu raznih potpora Srbiji. Takođe je, između ostalog, naglasila: 

Verujem da ćemo i u narednom periodu kroz zajedničke projekte raditi na unapređenju stanja životne sredine u Republici Srbiji, a svi se slažemo da je zdrava životna sredina od izuzetno velikog značaja za sve naše građane

Gradonačelnik je zahvalio Ambasadi i Vladi Japana i japanskom narodu na podršci i učešću u zajedničkim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, socijalne i zdravstvene zaštite i obrazovanja, kao i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine RS i rukovodstvu i zaposlenima u javno-komunalnom preduzeću „Omoljica“.

- Zahvaljujući saradnji naše dve zemlje, i podršci Vlade Japana, u Omoljici su stvoreni uslovi da se na kvalitetniji i efikasniji način upravlja komunalnim otpadom, što je jedan od strateških ciljeva, ne samo grada Pančeva, nego i Republike Srbije - rekao je Saša Pavlov, gradonačlnik Pančeva. 

Direktor JKP "Omoljica" Đura Topalović obrazložio je da je donacijom Japana izvršena kupovina kamiona smećara, 40 stubnih kanti, i 40 kontejnera. 

Jelena Katana

 

 Marketing

Najnovije vesti