Foto: GU Pančevo
Grad Pančevo u programu urbanog partnerstva Svetske banke

Održana radionica na temu jačanja kapaciteta lokalnih samouprava

Pančevo, Sre, 06/07/2016 - 17:56
Ivana Predić

Grad Pančevo i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, organizovali su u utorak, 5. jula, radionicu u okviru projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u Jugoistočnoj Evropi”.

Cilj skupa bio je da se predstavnicima lokalne samouprave predstave rezultati i preporuke koje su razmatrane na održanim fokus grupama usmerenim na mlade iz ruralnih područja, nezaposlene preko 50 godina, osobe sa invaliditetom i civilni sektor.

Prisutnima su se obratili Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva, Tamara Sedlačko Nikolić, iz Urbanog, ruralnog i socijalnog razvoja Svetske banke, i Ivana Bogosavljević Čikić, projektni menadžer u NALED-u, dok je rezultate i preporuke predstavila Maja Todorović, stručni konsultant u NALED-u.

Predrag Živković zahvalio je partnerima na projektu, Svetskoj Banci, Vladi Austrije i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj.

Ovakve aktivnosti i dvosmerna komunikacija su jedini put da dođemo do informacija na koji način da Gradska uprava sa svojim službama i javnim i javno-komunalnim preduzećima bude jedan standardizovan, moderan i efektivan sistem. Realizacijom ovog programa mi smo bliže ispunjenju tog zadatka i veoma sam zainteresovan da u nastavku čujem, da svi čujemo, rezultate rada sa fokus grupama, zaključke i smernice”, istakao je Živković.

Projektni menadžer NALED-a Ivana Bogosavljević Čikić objasnila je da projekat traje do kraja godine i dodala da je cilj radionice iznalaženje modela vezanih za unapređivanje i informisanje posebne potrebe lokalnih predstavnika vlasti, ali i potrebe građana.

Na radionici su takođe predstavnici Grada, javnih institucija, udruženja i zainteresovani građani zajedno osmislili rešenja u pogledu društveno održivog razvoja grada, integriteta u javnim službama i povećanja društvene odgovornosti i angažmana građana u procesu donošenja odluka.

Naš grad učestvuje u Programu urbanog partnerstva Svetske banke, koji se  realizuje u Albaniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u Jugoistočnoj Evropi za efikasno upravljanje urbanim razvojem, a program je predstavljen u februaru 2016. godine, o čemu se možete informisati na linku.Marketing

Najnovije vesti