• Održani Miholjski susreti sela Alibunar 2021

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju je u velikoj sali Centra za kulturu opštine Alibunar održan kulturno – umetnički program manifestacije „Miholjski susreti sela Alibunar 2021“  pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Alibunar a u organizaciji Centra za kulturu i Turističke organizacije opštine Alibunar.

    Učestvovali su svi folklorni ansambli iz opštine Alibunar, vokalni solisti Jovana Vušurović iz Banatskog Karlovca i Leonid Ardeljan iz Nikolinaca, orkestar Centra za kulturu i tamburaški orkestar „Jocini Tamburaši“.

    Program je vodila Maša Ivkov a prve miholjske susrete sela otvorila je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

    Na sceni velike sale, održalo se i takmičenje u vezu a žiri u sastavu Viktorija Sekešan, Maria Ružan i Mica Paunović donele su odluku o pobednicama.Prvo mesto i titulu najbrže vezilje ponela je Slavica Radulović iz Vladimirovca, drugo mesto osvojila je Milana Sirar iz Seleuša, dok je treće mesto uzela Dmitra Galčev iz Banatskog Karlovca.

    Banatske jeleke na bini Centra za kulturu, predstavile su članice folklornih ansambala  iz Alibunara,Vladimirovca i Banatskog Karlovca a predstavile su srpske,slovačke i rumunske banatske jeleke.Svih devet jeleka po odluci žirija u sastavu Dragica Đurić, Draga Kokotović i Bosiljka Glumac je nagrađeno.

    U toku dana održane su radionice veza, pletenja i dekupaža za decu, potom Miholjski bazar tradicije i tradicionalnih jela koje su predstavila udruženja žena iz Alibunara i pesnički recital pesnika pesničkog udruženja „Miloš Crnjanski“ iz Banatskog Karlovca.Dodeljene su nagrade pobednicima literarnog konkursa na temu „Moje selo“ Žiri  sastavljen od pesnika i književnika: Milivoje Forgić, Dragoslav Lacković i Suzana Janković dodelio je plakete i prigodne poklone pobednicima: Prvo mesto osvojio je Luka Stojiljković iz Alibunara, drugo Andrea Pičonje iz Nikolinaca i treće Viktorija Novakov iz Dobrice.

     

     

    U nedelju je u velikoj sali Centra za kulturu opštine Alibunar održan kulturno – umetnički program manifestacije Miholjski susreti sela Alibunar 2021  pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Alibunar a u organizaciji Centra za kulturu i Turističke organizacije opštine Alibunar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]