Kacige u Omoljici Foto: promo
Društvo

OMOLJICA: Biciklističke kacige za decu iz škole "Dositej Obradović"

Izvor: 
013info Sub, 19/06/2021 - 09:07


Glovo se udružio sa Tour de Fun i biciklistom Ivanom Stevićem kako bi se podigla svest o važnosti edukacije i brige o pravilnom ponašanju u saobraćaju. Kompanija je donirala 10 biciklističkih kaciga za decu iz Osnovne škole "Dositej Obradović" u Omoljici pored Pančeva, tokom radionice koja je održana ove nedelje.

 

Na sportsko-rekreativnoj radionici pod nazivom "Znanje je radost" preko 60 učenika od prvog do petog razreda je imalo priliku da stiče nova znanja o bezbednosti, kao i da usvoji nove veštine potrebne za bezbedno upravljanje biciklom.

 

Deca su savladavala prepreke na poligonima, vozili su u različitim okolnostima, učili kako se skreće, ponaša tokom vožnje, a u tim aktivnostima pomagali su im Gloveri, dostavljači kompanije Glovo. Mališane su obradovali novim biciklističkim kacigama i priručnicima sa preporukama koje bi svako dete za biciklom trebalo da zna. Oni su takođe uživali i u ručku iz pančevačkih restorana, koji su Glovo partneri.

 

"Današnja radionica za decu nije mogla da se sprovede na boljem mestu. Direktor, nastavnici i učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” u Omoljici žive na poseban način ovde. Dva točka su njihova svakodnevnica. Drago mi je da što smo u prilici da organizacijom jedne ovakve radionice ostavimo traga na njihov život i prenesemo im osnovna znanja za njihovu sigurnu i bezbednu vožnju bicikle. Ja kao roditelj, takođe, želim da prenesem tu poruku. Verujem da nismo mogli da izaberemo bolje mesto i bolju školu za održavanje radionice", rekao je Ivan Stević.

 

Direktor škole profesor Vladimir Ristić bio je domaćin radionice.

 

“Deca i njihova bezbednost su za nas na prvom mestu. Naši učenici, kao što ste mogli da vidite, dolaze u školu biciklom, što je složićete se retkost danas. Održavanje ove radionice, poklona u vidu novih biciklističkih kaciga za decu i priručnika za sticanje osnovnih znanja za bezbednu i sigurnu vožnju, su za nas dragoceni i jako važni. Zahvaljujući praktičnim primerima i iskustvu koje je učenicima preneo Ivan Stević, mi ćemo u budućnosti nastaviti da insistiramo na edukaciji učenika na temu bezbednosti u saobraćaju i važnosti nošenja biciklističke kacige u svrhu bezbednije vožnje", istakao je Vladimir Ristić.

 

Cilj radionica ovog tipa je da deci omogući sticanje znanja i veština potrebnih za bezbedno upravljanje biciklom, predstavi biciklizam kao sportsku aktivnost te podigne svest kod dece i roditelja o značaju bavljenja sportom, kao neizostavnog dela kvalitetnijeg odrastanja.

 
MarketingNajnovije vesti