Sa otvaranja Sunflower 4 (Foto: UG Suncokret FB)
Društvo

OMOLJICA: Počeo međunarodni kamp „Sunflower 4“

Izvor: 
Saopštenje Čet, 06/07/2017 - 16:28

 

U ponedeljak, 3.jula je počeo međunarodni volonterski kamp “Sunflower 4” u Omoljici. Udruženje građana Suncokret, organizator ove, već sada, tradicionalne manifestacije, je ove godine domaćin devet međunarodnih volontera iz Danske, Turske, Češke, Rusije, Švajcarske, Španije i Srbije. Tema ovogodišnjeg kampa jeste sport. Uređenjem deset dečijih i sportskih igrališta, kao i organizacijom preko 30 različitih sportova, lokalni i međunarodni volonteri će zajedničkim snagama doprineti promociji sporta i sportskih dešavanja u Omoljici.

Volonteri su smešteni u prostorijama OŠ “Dositej Obradović” , hranu pripremaju sami uz pomoć kuvarica iz škole, a svakodnevno imaju priliku da probaju neku tradicionalnu i specifičnu hranu neke od zemajla učesnica kampa.

Svečano otvaranje kampa, na kojem su se međunarodni i lokalni volonteri  predstavili publici, je održano u utorak, 4.jula. a zatim je usledio koncert benda “Naš način”. U prepodnevnim satima, volonteri rade na uređenju dečijih i sportskih igrališta u Omoljici, na renoviranju i obnavljanju sportske infrastructure, a sve to kroz interakciju sa lokalnim stanovništvom.

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se uključe u kamp i daju doprinos u skladu sa svojim mogućnostima. Međunarodni volonteri imaju želju da se upoznaju sa našom kulturom, tradicijom, svakodnevnim životom, te ne oklevajte da ih ugostite u svom domu, pripremite za njih neku domaću hranu, organizujete im neki događaj, nešto što će zauvek pamtiti kada se sete Omoljice i Srbije.

Udruženje građana Suncokret ovaj kamp organizuje u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, a sufinansiranje je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta kroz program “Mladi su zakon”. Pored njih, ovaj kamp podržavaju i OŠ “Dositej Obradović”, Dom kulture “Vuk Karadžić”, Mesna zajednica Omoljica, Turistička organizacija Pančeva, AgroStar, Sportsko rekreativni centar “ AmBar” iz Omoljice, kao i preko 20 sportskih klubova i udruženja iz Omoljice i Pančeva. Marketing

Najnovije vesti