Učenici škola Isidora Sekulić Pančevo i Dositej Obradović Omoljica u Gradskoj upravi
Društvo

ONI SU NAŠA BUDUĆNOST: Uspešni učenici OŠ Dositej Obradović i OŠ Isidora Sekulić u Gradskoj upravi Pančeva

Pančevo, Uto, 02/07/2019 - 20:11
Ivana VlajovicU Gradskoj upravi Pančeva danas je održan prijem učenika osnovnih škola „Isidora Sekulić” iz Pančeva i „Dositej Obradović” iz Omoljice, koji su na školskim takmičenjima ostvarili odlične rezultate tokom predhodne školske godine na državnom nivou i tako obezbedili plasman u viši rang takmičenja. Sa učenicima su razgovarali gradonačelnik Saša Pavlov i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić.

Osvojivši prvo mesto na republičkom takmičenju u „Malim olimpijskim igrama”, učenici trećeg razreda OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice stekli su pravo da predstavljaju svoju državu na međunarodnom finalu „Sportskih igara mladih”, koje će biti održano krajem avgusta u Splitu. Omoljička osnovna škola se, takođe, može pohvaliti i time da će u četvoročlanoj ekipi koja će braniti boje Srbije na evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, koje se održava septembra meseca u Ženevi biti dvoje njenih učenika.

I pančevačka OŠ „Isidora Sekulić" ima razlog za ponos jer su njeni učenici, kao drugoplasirani u finalu državnog prvenstva lige KODiranje, stekli parvo učešća na evropskom takmičenju „Make X", koje se održava u Zagrebu. KODiranje, kao deo programa „Bitka za znanje", čiji je nosilac Fond B92 je takmičenje u programiranju robota. S obzirom na to da prema propozicijama takmičenja, učenici koji su obezbedili plasman na evropsko takmičenje neće moći da predstavljaju svoju školu, jer od septembra kreću u srednje škole, njihova nastavnica informatike i mentorka Ivana Vlačić je već oformila novi tim i radi na njihovom osposobljavanju za takmičenje.
MarketingNajnovije vesti