Isti krivac, ista kazna, isti sud

Osnovni sud u Pančevu hirurga oglasio krivim i osudio

Pančevo, Uto, 27/09/2016 - 14:24
Vladimir Đoković

PANČEVO, 27. septembar - Osnovni sud u Pančevu, posle završne reči stranaka u postupku, objavio je prvostepenu presudu na suđenju okrivljenom dr Aleksandru Ivici, kome se sudilo po optužnici da je počinio krivično delo Teško delo protiv zdravlja ljudi.

Posle završnih reči tužilaštva i odbrane, kao i zastupnice porodice oštećene pokojne Marijane Jojkić, sudija Irinel Dalea objavio je presudu. Kako smo saznali, hirurg Aleksandar Ivica proglašen je krivim, a što se kazne tiče, ona je ponovo ista. Hirurg Aleksandar Ivica i u ponovljenom postupku pred Osnovnim sudom u Pančevu osuđen je na 11 meseci kućnog zatvora i godinu dana zabrane obavljanja lekarske prakse.

Do ponovljenog suđenja pred Osnovnim sudom u Pančevu, za događaj iz 2006. godine kada je Marijana Jojkić posle nekoliko dana lečenja u Opštoj bolnici Pančevo, odakle je na dalje lečenje bila upućena u Beograd, gde je i preminula, došlo je pošto je prethodnu presudu Apelacioni sud u Beogradu postupajući ukinuo. Osnovno tužilaštvo u Pančevu na tu prvu presudu Osnovnog suda nije se žalilo, pošto je propustilo rok. Tako je moguće kažnjavanje u ovom postupku limitirano do visine prvi put izrečene kazne. U ovom slučaju, deset godina posle smrti Marijane Jojkić ponovo je doneta prvostepena presuda. Druga po redu. O žalbama će odlučivati Apelacioni sud.Marketing

Najnovije vesti