• Otvorena „Bracina staza” na Čardaku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Planinarsko društvo „Jelenak” je u nedelju, 6. juna, na Čardaku, u Deliblatskoj peščari, okupilo osamdesetak učesnika na završetku najnovije od ukupno sedam staza – „Bracine staze”.

    Otvaranje je bilo priređeno uz tradicionalne elemente – pogaču i so – kao i uz muziku tamburaša. Na pešačenje novootvorenom Bracinom stazom, ukupne dužine od 12 kilometara, krenulo se ujutarnjim satima, u laganom tempu, kroz prelepe predele Deliblatske peščare, sa raznolikom vegetacijom.

    Vreme je bilo oblačno što je pogodovalo učesnicima, jer nije bila vrućina kakva u Peščari zna da bude u ovo doba godine, a sekretar „Jelenka” Milan Glumac kaže da su učesnici bili oduševljeni lepotom staze koja vijuga kroz šumske i cvećem zašarane livadske predele.

    – Pešačenje je završeno nakon nešto više od četiri sata, a u periodu od sat vremena padala je kiša, što nije pokvarilo generalni utisak. Ovim je staza zvanično otvorena za posetioce od kojih smo mnoge usput i sretali. Nadamo se da smo se ovim na pravi način zahvalili našem dugogodišnjem članu Bratislavu Stojanoviću Braci, preminulom prošle godine, kao i da smo napravili poduhvat koji će dugo vremena biti od opštedruštvene koristi, u funkciji čoveka i njegovog prava na prirodu i njene blagodati – naveo je Glumac.

     

    Planinarsko društvo „Jelenak” je u nedelju, 6. juna, na Čardaku, u Deliblatskoj peščari, okupilo osamdesetak učesnika na završetku najnovije od ukupno sedam staza – „Bracine staze”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]