Tradicionalna akcija Crvenog krsta Pančevo

Paketići za najmlađe

Pančevo, Sre, 01/06/2016 - 15:44
Ivana Predić

U prostorijama Crvenog krsta Pančevo danas su uručeni paketići roditeljima beba koje su se rodile u Nedelji Crvenog krsta, koja se proslavlja od 8. do 15. maja.

Reč je o tradicionalnoj akciji koja se održava već 20 godina čiji je cilj podsticanje nataliteta i pružanje podrška roditeljima.

Dr Milan Kovjanić, predsednik Crvenog krsta Pančevo, istakao je da je zaposlenima ova akcija najdraža, jer se tiče najmlađih sugrađana, koje organizacija potpomaže malim poklonima.

U periodu od 8. do 15. maja u pančevačkom porodilištu rođeno je 36 beba (20 devojčica i 16 dečaka), od toga 29 beba je iz Pančeva, dok su ostali mališani  iz Alibunara, Opova, Kovačice, Kovina i Opova. Kako je rekla Jasminka Ristić, stručna saradnica u Crvenom krstu Pančevo, ove godine rođeno je šest beba više nego lani.

Svečanoj dodeli bebi paketa prisustvovale su i predstavnice pančevačkog porodilišta.

Dragana Krstevski, odgovorna babica, rekla je da se njihova ustanova upravo kroz ovakve programe trudi da podstiče buduće roditelje da imaju što više dece i dodala da bi prema standardima Svetske zdravstvene organizacije svaka porodica trebalo da ima četvoro dece.

Roditelji koji su primili poklone bili su zahvalni, ali i iznenađeni ovako lepim gestom.

„Mnogo nam znači ovakav paket u današnje teško vreme. Dosta novca treba da bi se sve pripremilo za prvo dete. Mi smo odvajali svakog meseca nešto novca za kolica, krevetac, a ukupno smo potrošili oko 100.000 dinara“, rekao je Radomir Čiča, otac male Jovane.

„Svaka pomoć dobro dođe. Drago mi je da neko organizuje ovako nešto. Stvarno nisam očekivala i pozitivno sam se iznenadila“, istakla je Valentina Milutinović, majka.

Ivana Petrovski rodila je 15. maja malu Unu. Ona je treće dete u porodici. Na pitanje kako se odlučila na treće dete, Ivana odgovara:

„Suprugova i moja želja je bila da imamo troje dece i to nam se i ostvarilo. Iako danas nije lako podizati decu, u našem domu ima mesta za još dece“.

Pakete za bebe obezbedili su Crveni krst Vojvodine (paket pampers pelena i bebi komplet) i Crveni krst Pančevo (paket pampers pelena, cucla, flašica, kozmetika).

I. PredićMarketing

Najnovije vesti