• Pančevac Brana Jovanović zauzeo drugo mesto na nadmetanju za „Zlatni kotlić Vojvodine”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poznati pančevački kulinar i nekadašnji nastavnik Branko Jovanović, koji na takmičenjima u kuvanju raznih špecija nastupa kao „Učitelj Brana”, još jednom je napravio uspeh vredan pažnje.

    Ovog puta je osvojio drugo mesto na tradicionalnom nadmetanju za „Zlatni kotlić Vojvodine” u organizaciji Turističkog saveza Vojvodine održanom proteklog vikenda u Gaju. Tako je iskusni pančevački kulinar, koji za sobom ima više od 500 takmičenja, odlično prošao u žestokoj konkurencija od 16 takmičara koji su zapravo predstavljali svoje gradove.

    – Čorba presudno zavisi od kvaliteta ribe, a ja sam ovom prilikom imao soma i šarana, koji idu u kotlič na kraju, dok sam prethodno ispasirao deveriku, mrenu i tostolobika. Od tog pasirunga dobija se gustina, zajedno sa kuvanim paradajzom, a važno je i da je što bolja crvena paprika koju nabavljam isključivo iz Bezdana – kaže ovaj kulinar.

    Nakon toga, on je ponovo kuvao čorbu takmičeći se i na „Gajačkom kotliću”, na kojem je bilo rekordnih 96 učesnika. Na kraju je Jovanović takođe napravio izuzetan rezultat jer je bio četvrti; još jedan Pančevac – Slobodan Subotić Tasa – bio je stepenicu ispod, a deveto mesto zauzeo je Saša Prvulović.

    Prema njihovim rečima, nagrade su bile vredne, a i organizacija je bila dobra, kao i atmosfera koju je svojim nastupom „začinio” čuveni „Garavi sokak”.

     

     

    Poznati pančevački kulinar i nekadašnji nastavnik Branko Jovanović, koji na takmičenjima u kuvanju raznih špecija nastupa kao „Učitelj Brana” još jednom je napravio uspeh vredan pažnje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]