Privatna galerija
Društvo

Pančevac Filip Miltenović mladi matematičar - budući graditelj brodova

Pančevo, Ned, 27/06/2021 - 08:59
Relja JarkovačkiOsamnaestogodišnji Filip Miltenović,upravo je završio je četvrti razred Gimnazije „Uroš Predić". I do sada je osvajao brojne nagrade iz oblasti matematike, a ove godine je to bila treća nagrada na Državnom takmičenju učenika srednjih škola.

Filip je nagrađen za rad na temu verovatnoće.

Tokom srednje škole stalno je osvajao nagrade: pohvala na državnom takmičenju iz matematike, treće mesto na pokrajinskom takmičenju za talentovane učenike u toku 2019. godine, drugo mesto na pokrajinskom takmičenju za talentovane učenike 2020. godine i treće mesto na državnom takmičenju za talentovane učenike u toku 2021. godine.

- Inspiraciju za učenje pronalazim u mojoj želji da postanem inženjer brodogradnje, za takav posao mi treba jako puno rada i truda, samim tim i inspiracije. Ali dosta podrše i pomoći imam od svojih prijatelja, od svog odeljenja i naravno od profesora. Do sada sam osvajao dosta nagrada, u osnovnoj školi takmičio sam se u više disciplina: iz matematike, hemije i fizike. Kada sam došao u srednju školu hteo sam da se fokusiram samo na jedan predmet i onda sam počeo da se više bavim matematikom, što mi je donelo dobra poznanstva i dobre uspomene, ali i nagrade, objašnjava nam Filip.

Filip je član Regionalnog centra za talente ‚‚Mihajlo Pupin" od četvrtog razreda osnovne škole pa sve do danas. Tamo su mu, kako govori, profesori i mentori pomogli da se pripremi za sva dosadašnja takmičenja.

Pred Filipom je sada novi izazov, kao nagrađeni sa ovogodišnjeg Državnog takmičenja učenika srednjih škola upisao je željeni Mašinski fakultet, bez potrebe za radom prijemnog ispita. Tako će sjajni mladi matematičar postati graditelj brodova. Šta će njegov matematički um isprojektovati videćemo u budućnosti.

 
MarketingNajnovije vesti