• Pančevac na izborima u Rusiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    U Rusiji su 18. marta održani predsednički izbori na kojima je Vladimir Putin osvojio 76,65 odsto glasova birača i tako dobio mandat na još šest godina. Izbore je, u Rusiji, pratio i Pančevac Miloš Đurin.

    Član Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije Miloš Đurin iz Pančeva boravio je u Rusiji od 16. do 19. marta kao deo međunarodne ekspertske grupe zadužene za praćenje izbornog procesa u Ruskoj Federaciji.

    Đurin je boravio u uralskom gradu Permu gde je na dan izbora obišao šest biračkih mesta, posetio  Izbornu komisiju permskog regiona, a bilo mu je omogućeno i da prisustvuje brojanju glasova na jednom izbornom mestu.

    -Mogu da kažem da su predsednički izbori u Rusiji bili sprovedeni po veoma visokim standardima i da je u potpunosti ispoštovana demokratska procedura. Smatram da regularnost nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje. Svako biračko mesto je pokriveno kamerom i preko posebne aplikacije svaki građanin Ruske Federacije može u svakom trenutku da prati šta se dešava i to na na bilo kom biračkom mestu širom zemlje. Takođe, šta je meni bilo fasinantno jeste da su na mnogim biračkim mestima korišćene elektronske kutije u koje su se listići ubacivali, a kutija sama skenira svaki listić. Kada su se birališta zatvorila, elektronska kutija odštampa i pročita koliko listića se unutra nalazi i koliko je koji kandidat dobio glasova – izjavio je Đurin, koji je iskoristio priliku da pozdravi veoma visoku izlaznost na ruskim izborima koja iznosi 65 odsto, što je po njegovom mišljenju tom izbornom procesu dalo još veći legitimitet.

    U Rusiji su 18. marta održani predsednički izbori na kojima je Vladimir Putin osvojio 76,65 odsto glasova birača i tako dobio mandate na još šest godina. Izbore je, u Rusiji, pratio i Pančevac Miloš Đurin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo