Društvo

Pančevačke novinarke dobile GODIŠNJU MEDIJSKU NAGRADU za toleranciju za prilog emitovan na portalu 013info

Pančevo, Sre, 15/11/2017 - 16:45
Aleksandar Stojković 

Pančevačke novinarke Mirjana Marić Veličković, Ivana Predić i Tatjana Marin dobile su danas godišnju medijsku nagradu za toleranciju. Naše novinarke drugu nagradu u kategoriji TV i radio reportaža dobile su za video prilog koji je emitovan na portalu 013info u okviru projekta „Kad ostariš niko ne kuca na tvoja vrata“. Ovo medijsko priznanje danas su im na skupu povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra, uručili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti i šef Misije OEBS-a Andrea Oricio.

U kategoriji onlajn i štampanih medija nagrade za toleranciju dobili su Jelena Jorgačević Kisić iz nedeljnika "Vreme", Nadežda Budimirović sa portala Kruševacgrad.rs, Marjana Stevanović iz lista "Danas" i Milica Stojanović iz CINS-a.;

U kategoriji TV priloga nagrađeni su Tamara Tankosić iz Radio-televizije Srbije i Nikola Radišić sa TV N1, a u kategoriji TV i radio reportaža pored pančevačkih novinarki i Jovana Polić iz TV produkcija JSP i Mirela Veljović iz TV Forum.

Ovom prilikom poverenica je naglasila kako joj je jako drago što su se na konkurs pored novinara iz velikih medija, javili i novinari iz lokalnih medija, iako su lokalni mediji u teškoj materijalnoj situaciji.

- Ponosna sam što smo dobile nagradu baš za prilog o toleranciji. Hvala Ivani i Tanji, mojim koleginicama sa kojima sam odradila novinarski deo posla, a posebno želim da se zahvalim čoveku bez koga sve to ne bi izgledalo tako dobro, Aleksandru Tokinu, koji je snimio, režirao i montirao nagrađeni video prilog, izjavila je nakon uručenja nagrade Mirjana Marić Veličković, saradnica portala 013info i koordinatorka projekta „Kad ostariš niko ne kuca na tvoja vrata“.

 
MarketingNajnovije vesti