Apotekari u Beogradu
Društvo

Pančevački gradski Apotekari protestovali u Beogradu

Pančevo, Pet, 28/10/2016 - 17:50
Vladimir Đoković


Zaposleni u gradskoj Apoteci Pančevo danas po drugi put samo u oktobru održali su protest ispred zgrade Ministarstva zdravlja u Beogradu. A sve je završeno protestnom šetnjom do zgrade Vlade Srbije.

Ovom prilikom smo na adrese više ministarstva, ali i same Vlade Srbije, odnosno premijera Aleksandra Vučića poslali naše zahteve. Još jednom smo na ovaj način zatražili da se probem Apoteke Pančevo ubrzano reši, rekao nam je Borko Bojić, predsednik sindikata Apoteke.

Posebno je teška situacija sa zdravstvenim knjižicama, jer već mesec dana nam nisu overene. Iako je tokom oktobra iz gradskog budžeta uplaćen doprinos za zdravstveno osiguranje za tri meseca, to se ispostavilo kao nedovoljno.

U septembru nam je rečeno da ćemo imati knjižice ako bude uplaćeno za tri meseca. Kada je u oktobru uplaćeno za tri meseca, ispostavilo se da je kasno. I da ta uplata nije dovoljna. Sada smo već u dugu za taj doprinos tri meseca i neizvesno je koliko treba uplatiti da bi došli do knjižica. Ovom prilikom našu delegaciju je primio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić, a sa razgovora smo izašli sa utiskom da overu zdravstvenih knjižica treba da tražimo direktno od direktorke republičkog fonda za zdravstveno osiguranja. Iako je on u nadležnosti baš ministarstva zdravlja, dodao je Bojić.

Gradski Apotekari su odgovore na sve zahteve ovog puta tražili i napismeno. Očekuju da ih dobiju. U međuvremenu, gradski apotekari će tražiti dalji kontakt sa ministarstvima. Za više stotina miliona dinara duga gradska Apoteka Pančevo blokirana je od početka 2016. godine.
MarketingNajnovije vesti