Foto: Pixabay.com
Društvo

PANČEVAČKI VODOVOD: Cevi pucaju zbog starosti i sleganja, a ne zbog mraza

Pančevo, Pet, 13/01/2017 - 21:35
Vladimir ĐokovićTokom ledenih dana koji su za nama dogodile su se dve ozbiljne havarije na vodovodnoj mreži. Prvo su bez ostali stanovnici Gornjeg grada u Pančevu, a nekoliko dana kasnije i deo Dolova.

- To se ne dešava zbog niskih temperature. Reč je o starim azbestnim cevima, a takvih havarija ima i leti i zimi . Nema pravila. Po pravilu je to zbog sleganja terena a ne zbog zime, kaže direktor Vodovoda Aleksandar Radulović.

Loše vremenske prilike zaustavile su radove na rekonstrukciji vodovoda u ulici Dimitrija Tucovića. Ispostavilo se nedaleko od mesta gde je zatim došlo do pucanja cevi.

- Pa pardoks da su radovi na rekonstrukciji stali kod restorana  „Citadela” što je praktično samo petnaestak metara od mesta gde je pukla stara cev, navodi Radulović.

Pred novi hladni talas iz Vodovoda nastavljaju da apeluju na građane da dodatno zaštite vodomere kako bi ispravno radili. Da se od velike hladnoće ne bi kvarili.

Direktor Vodovoda kaže da je održavanje mreže za zaposlene redovna aktivnost, pa su tako oni na terenu svakodnevno gde otklanjaju manje kvarove.

- Vode ima i odličnog je kvaliteta. Od 1. januara isporučujemo je i Kačarevcima. Tu još uvek osluškujemo sistem pa je pritisak 2,5 bara ali će ubrzo biti 3 bara, kaže Radulović.
MarketingNajnovije vesti