Voda nad gradom
Društvo

Pančevački Vodovod radi bez Akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja i plana sistema tehničke zaštite?

Pančevo, Čet, 19/12/2019 - 07:47
Vladimir ĐokovićGradski Vodovod i kanalizacija pokušao je da preko javne nabavke obezbedi usluge fizičkog-tehničkog obezbeđenja, a posle nekoliko stručnih pitanja u vezi sa tom javnom nabavkom – odlučio je da postupak obustavi  i od javne nabavke privremeno odustane.

Kako se konstatuje u odgovorima na pitanje potencijalnih ponuđača usluga FTO pančevački Vodovod i kanalizacija nema izrađen Akt o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, što je priznala komisija ovog gradskog preduzeća koja vodi javnu nabavku.

“S obzirom da ne postoji Akt o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja ni Konkursna dokumentacija nije urađena u skladu s propisima koji uređuju ovu materiju. Zbog svega navedenog Naručilac će obustaviti postupak dok se ne steknu uslovi za ispravku uočenih neodstataka”, konstatuje se u odgovoru Vodovoda koji overava Zoran Perduh.

Kroz ovu “obustavljenu” dakle neuspešnu javnu nabavku saznalo se i da Vodovod i kanalizacija ne poseduju ni “plan sistema tehničke zaštite”, što su sami i priznali u odgovoru na pitanje potencijalnog ponuđača.

Gradski Vodovod snabdeva grad Pančevo i sva naseljena mesta na teritoriji Grada osim Banatskog Novog Sela – što je populacija od 110.000 ljudi.
MarketingNajnovije vesti