• PANČEVCI O SVOM GRADU: Slobodan Rora Damjanov – Odzvanja tišina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odmah na početku, nešto da razjasnim. Ne zanima me strančarenje, jer, ja verujem jedino u individualnu pobunu. Naravno, to ima svoju cenu, a ja, eto, plaćam li plaćam.

     

     Moje rečenice nisu usmerene na Pančevce koji nekome pripadaju, veruju u nečiju ideju ili ideologiju. Samo hoću da istaknem, kad me Saša več pozvao, da napišem nešto za ovu rubriku, koliko je sistem, ovog puta mislim na sport u Pančevu, i dalje klimav.

     

    Dakle, da ne poveruješ, u kakavom su maleru naši sugrađani, zapravo, svi oni koji nastupaju za neke od ovdašnjih klubova. Evo kakva je trenutno situacija. Ima dosta timova, prepoznaće se, nema poptrebe da ih navodim, koji se, istinski bore za vrh tabele u najjačim srpskim ligama. Kao i onih koji se grčevito muče da zadrže taj status. Šta tek da kažem za individualce, i mnoge druge sportiste, koje očekuju značajna takmičenja(mada pitanje je šta će s nama uopšte biti, a u vezi sa covid-19)? Da poentiram?

     

    Nema novca!?

     

    Gromoglasna tišina(nadam se da me razumete) koja se već dugo „čuje“ u Pančevu, preti da se pretvori u lavinu nezadovoljstva. Kad je novac najpotrebniji, njega nema. E, sad, sećate se, kad sam pominjao sistem? Tvrdim, čak mogu i da pohvalim vlast, za  sport, u našem Pančevu, izdvajaju se ogromna sredstva. Makar je tako bilo do sad. Ja sam logičar po struci, pa mi nije jasno, šta se to onda dešava? Rebalans? Još ne dovoljno uigrana nova vlast? Ili, prazna kasa?

     

    Nećete, iz raznoraznih razloga, čuti u javnosti ljude koji rukovode ovdašnjim sportskim društvima da kukaju, kako ni najjednostvanija plaćanja ne mogu da izvrše, a kamoli one stavke iz ugovora prema igračima i mnogo toga drugog. Nešto iz navike, nešto iz moranja, a ima najviše onih koji veruju da će, ipak, sve biti u redu. Priča se, oko Nove godine stiže novac. I ja dalje čekam svoje. A do tad?

     

     

    Na foru ili poverenje?

     

    Odmah na početku, nešto da razjasnim. Ne zanima me strančarenje, jer, ja verujem jedino u individualnu pobunu. Naravno, to ima svoju cenu, a ja, eto, plaćam li plaćam.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo