Društvo

Pančevci pokrenuli prvi srpski poreski vodič

Pančevo, Pet, 09/06/2017 - 01:03
Mirjana MarićTim mladih Pančevaca, koji je pobedio na takmičenju Ministarstvo otvorenih podataka (Ministry od data) u februaru 2017. godine, ovih dana je u rad pustio sajt na kojem građani Pančeva, ali i cele Srbije mogu da se informišu o porezima i trošenju budžetskog novca.

Tvorci ideje Dušan Pavlov, Predrag Mijalković i Miroslav Krstić su se kao tim Tux Busters, našli među pet timova iz celog regiona koji su dobili priliku da realizuju svoj projekte. Oni su pobedili u okviru kategorije Gradovi budućnosti (Cities of tomorrow) i osvojili nagradu od 2500 dolara, koji su uložili u izradu veb sajta.

Portal otvoreni-porezi.rs će se baviti pružanjem besplatne poreske pomoći u vidu prvog srpskog veb poreskog vodiča kroz poreze Republike Srbije i pitanjima finansijske odgovornosti gradova u smislu prikazivanja načina trošenja novca iz lokalnih budžeta. 

Na takmičenju Ministry of data su učestvovale zemlje Zapadnog Balkana - Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Albanija i Srbija, a cilj je bio da se ljudi iz regiona aktivno uključe u korišćenje otvorenih podataka, jer to na ovim prostorima još uvek nije dovoljno razvijeno.
MarketingNajnovije vesti