• Pančevci u finalu takmičenja Ministry od data

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tim mladih Pančevaca po imenu Tax Busters uspeo je da se plasira u finale takmičenja „Ministry od data“ koje će biti održano u Zagrebu, u februaru 2017. godine. Prema glasovima publike oni su zauzeli drugo mesto za challenge „Cities of tomorrow“. Tim čine Dušan Pavlov, Miroslav Krstić i Predrag Mijalković, koji su aplicirali sa tech rešenjem koje podrazumeva korišćenje otvorenih podataka u cilju praćenja poreskog novca građana.  

    Sledeći korak u okviru takmičenja je bootcamp koji se održava u Zagrebu 18. i 19. februara. Tamo će se takmičiti deset timova – tri koja su imala najveći broj glasova, četiri koja je odabrao žiri i  tri tima koja su prošla dalje na konkursu „My city can do better“.  Timovi se takmiče za dve pozicije koje donose nagradu od 2500$, kao i 4 meseca u Zagrebu, od kraja februara do kraja juna gde će raditi na realizaciji projekta, rekao nam član tima Dušan Pavlov. 

    MInistry of data je takmičenje u kojem učestvuju zemlje Zapadnog Balkana – Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Albanija i Srbija. Smisao je da se ljudi iz regiona aktivno uključe u korišćenje otvorenih podataka, jer to na ovim prostorima još uvek nije dovoljno razvijeno.

    Tim mladih Pančevaca po imenu Tax Busters uspeo je da se plasira u finale takmičenja „Ministry od data“ koje će biti održano u Zagrebu, u februaru 2017. godine. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]