Tanja i Bole Foto: Danijel Daša Vesić
Društvo

Pančevka dobitnica prestižne nagrade PRO PR GLOBE AWARD

Izvor: 
RTV Pon, 13/01/2020 - 10:43


Pančevka Tanja Tatomirović, rukovodilac službe komunikacija za 24 tržišta Evrope i Evroazije u „Microsoft“-u, dobitnica je nagrade PRO PR GLOBE AWARD koja se dodeljuje  za doprinos razvoju struke odnosa sa javnošću.

Pored Tanje Tatmirović iz Srbije je nagradu dobila još Tamara Koštro, službenica za komunikacije i medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji i Lazar Bošković, kreativni direktor i vlasnik agencije AgitPROP.

PRO PR GLOBE AWARDS je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa sa javnošću na lokalnom i globalnom nivou. Osnovan je 2012. godine povodom obeležavanja desete godišnjice PRO PR konferencije. Specifičan je po tome što je namenjen prvenstveno pojedincima, a ne projektima, ali i po tome što za kandidaturu nije potrebno uplaćivati nikakve kotizacije.

Nakon što su bivši dobitnici u skladu sa pravilnikom nominovali kandidate, posebna Komisija je na osnovu analiza, medijskih objava i drugih relevantnih podataka odlučila o imenima 24 dobitnika. Na svečanoj dodeli biće uručena i tri posebna priznanja: PRO PR Vision City gradu Žalcu, Vision Manager Danici Zorin Mijošek i PRO PR Infigo Award Takashi Inoue za poseban doprinos razvoju struke odnosa sa javnošću

Prriznanja su još dobili: Sylvain Pasqua, rukovodilac tima za evropsku kulturnu i kreativnu industriju u Evropskoj Komisiji, Grzegorz Szchapanski, izvršni direktor „Hill+Knowlton Strategies“, Fabio Marando, rukovodilac odnosa sa medijima „Casse depositi e prestiti“, Dick Fedorcio, član Upravnog odbora u bolnici „Heart of Kent“, David Holdstock, direktor za komunikacije u Udruženju lokalne samouprave u Londonu, Kazunori Azeyanagi iz Japana, predsednik i izvršni direktor preduzeća „Dentsu Public Relations Inc.“, Maribel Königer, rukovodilac komunikacija za ERSTE Austrija, Carlos Chaguaceda, direktor za komunikacije Madridskog muzeja „Museo del Prada“, Eva Maclaine, direktorica „Maclaine Communications“-a iz Velike Britanije i direktorica odbora CIPR („Charted Institute of Public Relations“), James Lakie, generalni direktor „Shamal Communications“-a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Irena Kurtanjek, rukovodilac korporativnih poslova za Nestle u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija u Hrvatskom Telekomu i Dražen Dumančić, pomoćnik izvršnih direktora odnosa sa javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb.

U Sloveniju, PRO PR GLOBE AWARD ide u ruke Ksenije Benedetti, savetnice za poslovnu komunikaciju i protokol na Univerzitetu Primorska, Judita Vrečar, rukovodilac marketinga fabrike stakla Rogaška i Boris Črnič rukovodilac odnosa sa javnošću festivala Lent. Dušan Marković, rukovodilac korporativnog marketinga „Gemak Trade Skopje“ odnosi priznanje u Makedoniju. Melina Kamerić, ekspertkinja za PR i komunikacije pri „Al Jazeeri Balkans“ i Nino Ćorić, šef katedre Odnosa sa javnošću na Mostarskom Univerzitetu su dobitnici iz Bosne i Hercegovine, a Dragana Crvenica, direktorica komunikacionog sektora Erste banke Podgorica i Olivera Đukanović, šefica Kancelarije za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore i savetnica predsednika Vlade Crne Gore su dobitnici iz Crne Gore.

Svečana dodela priznanja održaće se 20. msrts u hotelu Breza, Terme Olimia, Podčetrtek, u sklopu 18. izdanja međunarodne PRO PR konferencije.

Priznanje PRO PR GLOBE AWARDS uključuje i unikatne statue koje će za ovu priliku izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.
MarketingNajnovije vesti