• PANČEVO: 10 oksimetara neophodnih za kovid stiglo u Dom zdravlja – pomogao Sindikat Rafinerije nafte

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Sindikat RNP objavio je danas da obezbedio neophodnu pomoć gradskom Domu zdravlja. 
     
    „Usled aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa Sindikat Rafinerije nafte Pančevo izašao je u susret molbi pančevačkog doma zdravlja i pomogao u nabavci pulsnih oksimetara u skladu sa svojim mogućnostima“, navodi se u objavi na internet sajtu Sindikata RNP.
     
    Dodaje se da pulsni oksimetar je uređaj koji služi za proveravanje zasićenja arterijske krvi kiseonikom, kao i za proveru rada srca (pulsa). 
     
    „Radi se o važnom dijagnostičkom aparatu koji se kod kovid suspektnih pacijenata koristi za procenu nivoa funkcije disajnih organa, što je jedan od vitalnih pokazatelja za sagledavanje stanja ostalih funkcija organizma. Imajući u vidu rast broja zaraženih iz dana u dan, medicinske ustanove se suočavaju sa sve većim potrebama za specifičnim dijagnostičkim aparatima, koji omogućavaju brzo sagledavanje stanja pacijenata i pravovremeno reagovanje kod kovid pozitivnih kojima je potrebno hitno medicinsko zbrinjavanje“, navodi se u informaciji.
     
    Dodaje se da će Sindikat RNP nastojati da i dalje bude koristan partner pančevačkim medicinarima u borbi sa korona virusom, kako bismo kao društvo što pre izašli iz ove javnozdravstvene krize.
     
    Dom zdravlja Pančevo je od početka kovid krize u prvi u kontaktu sa pacijentima sumnjivim na kovid – preko kovid ambulanti. Oprema se troši, a primer Sindikata Rafinerije nafte koji se našao da pomogne opremom koja je osnovna i najpotrebnija govori o putu kojim treba ići u obezbeđivanju javnog zdravlja Pančevaca. 
     
     
     

    Sindikat RNP objavio je danas da obezbedio neophodnu pomoć gradskom Domu zdravlja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]