Društvo

PANČEVO: 14 miliona dinara za bronzu, jače svetlo i bolji video nadzor na Stratištu

Pančevo, Pet, 26/01/2018 - 11:01
Vladimir Đoković

 

Spomen područje “Stratište” i spomenik Brazde dobile su novu šansu. Značajan novac, od 14 miliona dinara, koji je republička vlast opredelila za obnavljanje i uređenje ovog prostora i koji 2017. godine nije potrošen prenet je u 2018. godinu.

“Od tog novca prošle godine urađen je projekat i dobijena odobrenja. Namena novca u ovoj godini je za livačke radove, pojačanje osvetljenja i pojačanje video nadzora. Najskuplji deo posla nabavka legure bronze i izlivanje dela spomenika Brazde koji nedostaje” – kaže direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu Jasmina Vujović.

I prošle godine Zavod je raspisivao javne nabavke za ovaj posao ali se ispostavilo da je novca malo za predviđeno obnavljanje i uređenje Stratišta i spomenika Brazde. Ove godine cilj je sveden na vraćanje metalnog dela spomenika, osvetljenje i video nadzor a sredstva su ostala ista.

Novac i ove kao i prošle godine stiže iz budžeta Republike Srbije a preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Marketing

Najnovije vesti